torstai 19. toukokuuta 2011

Rouva Kuulasen Värit

Ajoittain Rouva Kuulanen on elämänväriltään punainen. Hän on tehokas ja asiakeskeinen, hän dominoi ja hallitsee. Hän sanoo että on ihan sama miten asiat tehdään, kunhan ne tehdään niin kuin hän sanoo. Hän leiskuu ja korottaa ääntään, on vahva ja dynaaminen.
Suurimman osan ajasta hän on väriltään keltainen. Silloin hän on spontaani ja ihmiskeskeinen. Hän kehuu jokaista ja on monessa mukana. Hän valvoo yöt ja juoksee päivät ja vetää muita  mukanaan. Hän hallitsee mutta tekee sen muita kuunnellen.
Vihreä väri Rouva Kuulasessa on suosittu ja lämpöinen. Hän mukautuu ja miettii ja sitten lähtee liikkeelle. Hän pohtii asiaa viikkotolkulla ennen kuin saa potkaistua sen itsessään liikkeelle. Pyörittelee päässään, kääntelee ja vääntelee. Kun asia on selvä, saa Rouva Kuulanen homman nopeasti hoidettua. Sitten hän ihmettelee, miksi sen kanssa tuli niin kauan painittua.
Vihreä väri hänessä tekee Rouva Kuulasesta myös hyvän kuuntelijan. Joskus hän ottaa ystäviensä murheita liikaa kantaakseen ja yrittää aivan järjettömilläkin tavoilla auttaa rakkaitaan.
Joskus harvoin Rouva Kuulanen on väriltään sininen. Sininen hänessä on analysoiva ja pohtiva, joukosta pois vetäytyvä. Ajoittain sitäkin. Aiemmin enemmän, nykyään vähemmän. Sininen ei ole Rouva Kuulasen lempivärejä. Hän elää tunteella - ja antaa sen myös näkyä.
Jokaisella päivällä on omat värisävynsä ja välillä ne ovat keskenään yhtä mössöä. Joskus Rouva Kuulanen on liian vahva ja vaativa. Joskus mahdoton hössöttäjä. Pohtii kun pitäisi olla jo liikkeellä, vetäytyy liikaa ja vaikuttaa kylmältä.
Kun vain onnistuu näkemään kaikki värinsä voimavarana. Silloin kasvaa taas vähän enemmän ihmisenä.

3 kommenttia:

  1. Kävin tässä taannoin koulutuksessa, joka pohjautui Marika Borgin opetuksiin. Mielestäni värijaottelu toimii loistavasti, jos haluaa löytää itsestään eri puolia ja pohtia omia ristiriitaisuuksiaan. Miksei toistenkin :)

    VastaaPoista
  2. Minkä värinen olet tänään? Entä huomenna? Toivottavasti et liian punainen, jotta uskaltaa tunnille tulla. :)

    VastaaPoista
  3. Tunneilla olen AINA keltainen :) Uskaltaa tulla Eeva - Ehdottomasti !

    VastaaPoista