lauantai 14. toukokuuta 2011

Rouva Kuulasen Oma Uskomaton

Aiemmin Rouva Kuulanen antoi maailman painaa harteitaan. Joka päivä hän tunsi painuvansa syvemmälle maahan. Syvemmälle itseensä. Tunsi muuttuvansa pieneksi, kutistuvansa. Ilma ei riittänyt, ei ollut tilaa hengittää. Keuhkoihin sattui ja päätä puristi. Rouva Kuulanen oli onneton.

Eräänä päivänä Rouva Kuulanen päätti toisin. Hän päätti katsoa elämää toiselta kantilta. Hän päätti ryhtyä avaamaan ovia edessään sen sijaan että sulkisi niitä takanaan. Hän päätti uskoa. Elämään. Siihen että se kantaa. Siihen että hyvä ruokkii hyvää, toivo toivoa, ilo iloa.
Rouva Kuulanen päätti muuttaa elämänsä. Hän päätti uskoa. Omaan uskomattomaansa. Siihen mikä ei ennen ollut koskaan tuntunut mahdolliselta. Mitä hän ei ollut uskaltanut. Uskonut pystyvänsä.
Rouva Kuulanen vaihtoi työpaikkaa, hyppäsi vaikka muutos pelotti. Hän lähti kouluun ja järjesti elämänsä. Pisti kaiken uusiksi. Rouva Kuulanen ei halunnut enää antaa negatiivisuudelle valtaa. Negatiivisuudelle joka syö kädet irti ja kaivaa sydämen auki. Hapattaa mielen ja tekee onnettomaksi.
Rouva Kuulanen päätti uskoa omaan uskomattomaansa ja se kannatti. Nyt hän tekee unelmiensa työtä. Tietää voimansa ja uskoo onnistuvansa. Edelleen hän ajoittain erehtyy ja tekee virheitä. Siitä on vain opittava ja käännettävä se voitoksi.
Nyt hän seisoo omilla jaloillaan.
Suorana. Ajoittain jopa maanpinnan yläpuolella.

5 kommenttia:

  1. Suurempi virhe on mielestäni jäädä virheiden tekemisen pelossa paikoilleen kun lähteä liikkeelle ja uskaltaa. :) Saattaa Taina matkalta löytää jopa ihan parhaita ystäviä elämäänsä <3

    VastaaPoista
  2. teit hyvän päätöksen silloin... "Unelman tekee mahdottomaksi yksi ainoa asia, epäonnistumisen pelko." Paulo Coelho/ Alkemisti

    VastaaPoista
  3. Mietin pitkään tämän tarinan julkaisemista, koska tarinaan liittyy paljon aika kipeitäkin muistoja. Ajattelen kuitenkin että mikäli edes yksi teistä ihanista lukijoista jää tämän pienen tekstin luettuaan miettimään omaa elämäänsä ja siinä tekemiään valintoja, on se palvellut aika hyvin asiaansa :)

    VastaaPoista