sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Iso-Tuomo ja Ihqu-Teemu

Rouva Kuulanen veti isot mustat lasit silmilleen ja tuijotti kuulaa jalkojensa juuressa. Kädet tuntuivat spaghetilta ja pään tilalla oli pumpulia. Edellisiltainen kuohuviinin maistelu Kuulasiskon kanssa vaati veronsa. Rouva Kuulanen tökkäsi kuulaa tossunsa kärjellä ja huokaisi.
Iso-Tuomo huomasi heti ettei Rouva Kuulasen treeni sujunut ja oli kärppänä paikalla. ”Otapa vielä kerran”. ”Pidä paketti kasassa.” ”Hae lantion liikkeestä voima”, ”Tosi hyvä” .. Rouva Kuulasen kuula tippui santaan saman tien kun Iso-Tuomo käänsi selkänsä. Nyt vielä puuttui että Ihqu-Teemu ryntäisi paikalle. Rouva Kuulanen yritti vetää tuimaa ilmettä kasvoilleen ja työnsi laseja ylös nenänsä vartta.
Iso-Tuomo oli iso mies. Ihqu-Teemu oli vähän pienempi mies. Iso-Tuomolla oli kalju pää ja ystävälliset silmät. Ihqu-Teemulla oli siilitukka ja hymykuopat. Molemmat olivat kuulahulluja pohjoisesta. Helsingistä katsottuna. Hyviä tyyppejä molemmat.
Rouva Kuulanen kokeili etuheilautusta. Rinnallevetoa. Vauhtipunnerrusta ja askelkyykkyä. Tasapainoili alamäkeen. Horjui ylämäkeen. Toivoi että tauko tulisi hyvin pian. ”Kumma vempautus sulla siinä liikkeessä”. Ihqu-Teemu tuli paikalle. ”Vedä suoralle kädelle..”. ”Toisella kädellä menee loistavasti”. ”No nyt menee toisellakin.. Mikä se vempautus oikein oli?”. Rouva Kuulasella ei ollut aavistustakaan mistä Ihqu-Teemu puhui. Iso-Tuomo ampaisi paikalle. ”Teepä uudelleen”. Rouva Kuulanen teki. ”Ihan hyvin meni, ei tossa mitään vikaa ollut”. Luojan Kiitos.
Pariharjoittelussa Rouva Kuulanen otti mielestään ihan oikealla kädellä kuulaa parin selän takaa vastaan. Ei ottanut. Ohjaus-tilanteessa meni sekaisin varpaille ja kantapäille  nousussa ja flipeissä käytti liikaa voimaa. Ruokatauon jälkeen Rouva Kuulasen teki mieli painaa päänsä pöydän pintaan ja nukahtaa siihen. Ei auttanut. Oli jatkettava.
Päivän lopussa Iso-Tuomo taputti Rouva Kuulasta olkapäälle ja sanoi; ”Vaikka ei ollutkaan sun päivä niin ihan hyvin selvisit”. Ihqu-Teemu hymyili niin että hymykuopat loistivat.
Rouva Kuulanenkin lähti hymy kasvoillaan kotia kohti. Loppujen lopuksi todella mahtava päivä. Ihania ihmisiä, loistavaa opetusta ja ennen kaikkea - Rouva Kuulanen voitti itsensä.

1 kommentti:

  1. ihqu-Teemulle ja Isolle-Tuomolle terkkuja ja Rouva Kuulaselle lämpöinen halitus!

    VastaaPoista