sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Rouva Kuulasen Äiti

Rouva Kuulasella on Äiti.
Äiti paistaa pullaa täysjyvävehnäjauhoista ja polttaa täytekakun uuniin. Äiti siivoaa kuraisia tassunjälkiä lattioilta ja pesee kymmenen koneellista pyykkiä. Äiti skypettää ja mesettää ja korjaa dvd:n.
Äidin kanssa käydään tanssimassa ja ajetaan aamuyöllä kotiin Garbon tahtiin laulaen. Äidille voi soittaa keskellä yötä ja tämä vastaa puhelimeen ääni unesta sekaisin. Äidin kanssa juodaan kahvia puutarhassa ja käydään ostoksilla robinhoodissa, lähdetään Tallinnaan nukkumaan.
Äiti hoitaa Poikia aina kun pyydetään ja ajaa sataneljäkymmentä kilometriä että Rouva Kuulanen pääsee urheilemaan. Äiti pitää Poikia monta viikonloppua kun Rouva Kuulanen opiskelee. Äiti lainaa rahaa ja vitsailee.
Äidille Rouva Kuulanen itkee silloin kun itkettää ja raivoaa silloin kun raivostuttaa. Äidin kanssa tapellaan ja sitten aina sovitaan. Äiti jaksaa kannustaa. Äiti jaksaa taputtaa. Silloin kun siihen ei Rouva Kuulasen mielestä olisi enää aihettakaan.
Äiti kysyy ”Mitä kuuluu?” ja ”How do you do?” Äiti on ajanut moto-crossia ja kiertänyt moottoripyörällä Eurooppaa. Äiti on asunut Tukholmassa ja eksyy lähiöön Helsingissä. Äiti viljelee kurkkuja ja retiisiä ja pakastaa lapsilleen mansikoita. Äidin syli on loputon, Äidin hiuksiin voisi kietoa maailman.
*****
Kiitos Äiti tästä elämästä ja siitä että olet juuri minun Äitini.
Minä rakastan sinua. <3

1 kommentti: