maanantai 16. toukokuuta 2011

Rouva Kuulasen työ

Rouva Kuulasella on maailman paras työ. Se pitää hänet hengissä. Se on työ, jota hän tekisi vaikka mikä olisi. Se on työ, jossa saa hikoilla, haista pahalle, rehkiä voimiensa äärirajoilla ja juosta pää punaisena - vielä ilman stressiä. Se on työ, jossa jokainen sekunti on tärkeä, jossa yksikin sana voi murtaa ja yksikin teko nostaa taivaisiin.
Siinä työssä saa puhua kuin Ruuneberi, saa mennä iholle, saa olla hiljaa ja saa huutaa. Siinä työssä jokainen ihminen on ainutlaatuinen, jokainen päivä on erilainen, jokainen minuutti vilahtaa ohi silmänräpäyksessä.
Sitä työtä tehdessään Rouva Kuulasen elämällä on tarkoitus. Sitä työtä tehdessään hän tuntee energian virtaavan kehossaan, hän tuntee jokaisen lihaksen ja jokaisen suonen sykkivänä ihonsa alla. Sitä työtä tehdessään Rouva Kuulanen jaksaa kiivetä korkeimmalle kukkulalle ja sukeltaa syvimpään jokeen. Räjäyttää tieltään kallioita ja silitellä siloisiksi.
Sitä työtä tehdessään muuttuu joka päivä paremmaksi, tietää joka päivä enemmän ja huomaa nöyrtyvänsä enemmän. Sitä työtä ei voi tehdä ilman loistavia kollegoita, ilman loistavia asiakkaita, ilman rajua rakkautta ja suuria pettymyksen tunteita. Siinä työssä kehittyy suuri itsetuntemus, oppii rajansa, hyvät ja huonot puolensa.
Sitä työtä Rouva Kuulanen rakastaa. Joka päivä entistä enemmän.

1 kommentti: