perjantai 10. kesäkuuta 2011

Rouva Kuulasen lenkkivaatteet

Rouva Kuulasella on talvikelillä ongelma. Mitä laittaa ylle juoksulenkille? Rouva Kuulasella on kesäsäällä ongelma. Mitä laittaa ylle juoksulenkille?
 
Paljon puhutaan juoksemisen yhteydessä oikeasta juoksutekniikasta. Sopivasta vauhdista. Olotilasta, fiiliksestä ja flowsta. Rouva Kuulanen lähtee flown saavuttaakseen oikeasta varustuksesta. 

Jos jalka lipsuu jäisellä tiellä tai vaatetta on liikaa kesähelteellä, jää hyvä fiilis melko varmuudella saavuttamatta. Pahimmassa tapauksessa seurauksena on trippi sairaalaan. Sinne Rouva Kuulanen ei kovin mielellään lähde. Vaikka ambulanssi-kyyti häntä kiehtoisikin.

Naisena Rouva Kuulanen miettii ihan ensimmäisenä sopivia liivejä. Sellaisia jotka tukevat. Eivät hölsky. Eivät saa hartioita jännittymään korviin. Eivät hankaa. Joihin saa sykevyön kiinni tai mahtumaan reunan alle. Niistä joutaa vähän jo maksamaan.

Seuraavaksi Rouva Kuulanen haluaa itselleen kunnon tossut. Rouva Kuulasella on alipronatoiva jalka. Se supinoi. Suomeksi sanottuna Rouva Kuulasen jalka iskee maahan reilusti ulkosyrjällä. Nilkka ei jousta kovin hyvin. Rouva Kuulasen jalkaan istuvat taipuisat neutraalikengät. 

Jos Rouva Kuulasen jalka olisi ylipronatoiva, kiertyisi hänen nilkkansa liikaa jalan sisäpuolelle. Silloin hänelle sopisi kiertojäykkä lenkkitossu ja siihen lisäksi oikeanlainen lihaskuntoharjoittelu. 

Tukipohjallisia Rouva Kuulanen välttelee, niillä saadaan helposti aikaan enemmän haittaa kuin hyötyä. Pahimmillaan ne voivat aiheuttaa vain lisää jalka- ja selkäongelmia.

Kesäkelillä paidaksi riittää lyhyt- tai pitkähihainen t-paita, mieluiten mikrokuituinen. Puuvillainen paita muuttuu hikoillessa raskaaksi ja lopulta haiseekin ihan kamalalle. 

Jalkaan juoksutrikoot ja tossujen sisään lyhyt tai pitkävartiset sukat. Jos ei löydy juoksusukkia, Rouva Kuulanen laittaa tavalliset sukat. Kunhan istuvat hyvin jalassa eivätkä rullaudu kengän sisällä mytylle.

Pitkälle juoksulle Rouva Kuulanen virittää vyötärölleen juomavyön, jossa on useampi pieni vesipullo. Ne sattuvat käteen paremmin ja veden paino jakautuu lanteille yhtä isoa megapulloa paremmin. Lyhyelle lenkille Rouva Kuulanen ei ota vettä mukaan ollenkaan.

Viimeiseksi Rouva Kuulanen lyö nenälleen aurinkolasit jotka suojaavat myös ylhäältä ja sivusta ja virittää sykemittarin kohdalleen.

Aukaisee oven häikäisevän aurinkoiseen kesäaamuun ja pistää menoksi.

Talvijuoksua hän miettii tarkemmin sitten kun on sen aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti