lauantai 4. kesäkuuta 2011

Rouva Kuulasen Kantapää-oppi

Rouva Kuulanen on aina ollut kova käymään kuntosalilla.
Aiemmin hän kävi yksinomaan kuntosalilla. Treenasi kovilla painoilla. Harjoittelun vaikutuksesta Rouva Kuulasen hermosto kehittyi. Uudet hermoyhteydet lujittivat lihasten yhteistoimintaa.

Rouva Kuulanen ihmetteli liikkuessaan kuin kiskoilla. Tunsi olonsa robotiksi. Kun nosti isoja painoja. Rouva Kuulanen ei malttanut tehdä kovin kevyitä viikkoja. Ei toiminnallista lihaskuntoharjoittelua. Ei tehokasta kestävyysharjoittelua.
Rouva Kuulanen halusi isot lihakset.
Rouva Kuulanen sai selkävaivat.  
Rouva Kuulanen teki jatkuvasti  monotonista treeniä ilman vaihtelua. Liian suurilla painoilla. Kehitys pysähtyi. Rouva Kuulanen sai vaivakseen alaselkäkivut. Niska- ja hartiaseudun ongelmat siihen päälle. Päänsäryn ja yläselkä-jumit.

Rouva Kuulanen teki Hyvää Huomenta –liikettä liian suurilla painoilla. Selkä pyöristyi painojen alla. Oli kipeä, ei suoristunut kunnolla. Hermot piukuivat nilkkaan asti. Löivät sähköiskuja. Jalka putosi melkein alta. Ihoa vihloi. Kantapäässä asti. Vaiva alkoi aina jalka-treenin päälle.
Osteopaatilta Rouva Kuulanen löysi avun kipuihin. Ei silti malttanut vähentää painoja. Kun kipu loppui, oli Rouva Kuulanen taas salilla. Kehä toisti itseään. Tätä jatkui monta vuotta.
Rouva Kuulaselle syntyi toinen lapsi. Kahden lapsen kanssa ei niin vain lähdetä kuntosalille. Rouva Kuulasen punttitreeni jäi tauolle. Hän lenkkeili. Jumppasi kotona. Oman kehon painolla. Aamuyön tunteina. Sitten palasi tuntitöihin. Ei  ehtinyt salille. Huomasi kuinka liikkuvuus lisääntyi. Kestokyky kasvoi. Kävi osteopaatilla eikä mennyt puntille sen päälle.
Rouva Kuulanen oppi kantapään kautta.  Rouva Kuulanen sai mahdollisuuden kehittää kehon- ja liikkeenhallintaansa. Tauko tuli tarpeeseen. Nyt hän kahvakuulailee. Lenkkeilee. Salilla tekee toiminnallista treeniä tai kestovoimaa. Sisäpyöräilee. Pitää liikkuvia tunteja. Venyttelee ja huoltaa kehoaan rauhallisella liikkeellä.
Perus – ja maksimivoiman aika tulee taas myöhemmin. Silloin Rouva Kuulanen osaa toimia viisaammin. Kantapään kautta. Sieltä se viisain oppi tulee.

Lihasten avulla liikettä niveliin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti