tiistai 7. kesäkuuta 2011

Rouva Kuulanen kestovoimailee

Rouva Kuulanen sekoittaa palkkarit sheikkeriin, hyppää pyörän päälle ja lähtee menemään. Salille on päästävä. Treenihimo on kova. Alkulämpö tulee matkalla, mutta vielä on vedettävä kymmenen minuuttia cross trainerilla.

Joillekin salilla käyminen on sosiaalinen tapahtuma. Siellä tavataan ystäviä, luetaan lehtiä. Istutaan hierontatuoleissa ja infrapunasaunassa. Kun Rouva Kuulanen lähtee salille treenaamaan, vetää hän pipon päähänsä, trikoot tiukalle. Keskittyy siihen mitä on tekemässä. Salille ja pihalle. Suihkussa hän käy kotona.

Salilla on melko tyhjää, vain muutama asiakas Rouva Kuulasen lisäksi. Hyvä. Rouva Kuulasella on tilaa pitää vauhtia yllä. 

Rouva Kuulanen tekee kestovoimaharjoittelua. Kiertoratana. Pieni lepo kierrosten välissä. Tällä treenillä hän kehittää sekä voimaa että kestävyyttä. Tavoitteenaan kehittää lihasten kykyä toimia tilanteissa joissa maitohappopitoisuus on suuri.

Hän aloittaa kyykystä. Kaksitoista kertaa alas ja ylös. Selkä suorana, tanko harteilla. Viimeiset toistot suhteellisen tiukkoja. Vielä silti muutama menisi.

Kyykystä penkkipunnerrukseen. Selinmakuulta tanko lähelle rintaa ja siitä ylös. Kaksitoista kertaa, lavat tiukkana. Iso rintalihas, hartian etuosa sekä ojentajat melko hapoilla. 

Siitä leuanvetoon. Kapealla vastaotteella, hauikset ja selkä vahvaksi. Rouva Kuulanen muistaa jättää alhaalla kyynärpäät vähän koukkuun, suojelee kyynärniveliään. Vauhti napakka mutta ei liian nopea. Tiukkaa tekee, tämä liike on Rouva Kuulaselle ollut aina hankala.

Linkkuveitset matolla, suorat vatsalihakset rutistavat mehuja ulos Rouva Kuulasesta. Viisitoista kertaa suora vartalo pitkällään matolla, siitä sekä jalat että ylävartalo keskelle linkkuun. Rouva Kuulasen lempi- keskivartaloliike.

Pystypunnerrus pallon päällä istuen, jalat yhdessä vartalon edessä. Samalla syvät lihakset joutuvat tasapainoilemaan, vartalonhallinta kehittyy. Pystypunnerruksesta vielä selän ojennukset rullaten selkäpenkissä ja vartalonkierrot matolla.

Rouva Kuulanen puuskuttaa. Lihakset painavat ensimmäisen kierroksen jäljiltä jo mukavasti. Vielä kaksi samanlaista edessä. Sen jälkeen loppujäähdyttelyt ja kotia kohti. 

Rouva Kuulanen tietää, että treenin päälle olo on mahtava. Oman kehonsa tuntee joka solulla. Treenin päälle hän on hyvällä tuulella koko loppupäivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti