sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Maastonakki yökylässä

Maastonakki tuli Rouva Kuulaselle yökylään. Tytär I löi pussin raksuja pöytään, Maastonakin pedin nurkkaan ja sulki oven takanaan. Rouva Kuulanen, Pikku J ja Pikku E olivat valtuutettuja yön-yli-hoitajia. 

Ilta tuli vastaan. Rouva Kuulanen sai puhuttua pennun hoidosta ylikierroksilla käyneet lapset yöpuulle. Rouva Kuulasta jännitti. Kuka valvottaisi ja ketä keskellä yötä. 

Maastonakkia ei kelpuutettu lakanoihin pyörimään, peti pistettiin sängyn päätyyn. Lapset nukahtivat nopeasti riehakkaan päivän jäljiltä. Pieni tuuli heilutti vaaleita verhoja illan valossa. Rouva Kuulanen ja Maastonakki lähtivät vielä jääkaapille tankkaamaan. Että jaksaisivat nukkua.

Iltariehan ja iltalenkin jälkeen Musta-Morris jäi keittiön pöydän alle alakertaan. Rouva Kuulanen kiipesi Maastonakki kainalossaan yläkertaan. Pentu petiinsä ja valot pois. 

Ensimmäinen herätys tuli kahdeltatoista. Maastonakki vinkui sängyn alla. Pienet kynnet rapisivat lattiaa vasten. Alkoi kuulua pureskelun ääniä. Siinä menivät kirjaston kirjat, jotka Rouva Kuulanen oli unohtanut sängyn viereen. Rouva Kuulanen sukelsi lattian rajaan hämärän keskelle . Nyt pureskeluvuorossa olivat jo Herra E:n reinot. Kirjat ja reinot ylös lattialta ja pentu petiinsä. Jatkettiin unia.

Seuraava herätys tuli kolmelta. Maastonakki vinkui sängyn alla. Suuret silmät tuijottivat Rouva Kuulasta sängyn reunan alta. Pieni kieli nuoli Rouva Kuulasen kättä. ”Siinähän sinä olet”, tuntui pennun olemus sanovan. Rouva Kuulanen siirsi pennun petiinsä ja silitteli siinä hetken. Pentu nukahti, niin myös Rouva Kuulanen.

Kolmas herätys tuli puoli kuudelta. Tällä kertaa heräsi myös Pikku J. Kolmistaan he hiipivät alakertaan. Kymmenen minuuttia myöhemmin heräsi myös Pikku E.
Yö oli virallisesti päättynyt.

Ensimmäinen yökyläily meni helpommin kuin Rouva Kuulanen oli uskaltanut etukäteen ajatellakaan. Pikku J ja Pikku E suoriutuivat hienosti koko hoitourakasta. Luottamusmies-materiaalia.

Seuraavaa kertaa odotellessa Rouva Kuulanen pesee mattoja. Teippaa kirjaston kirjoja ja piilottaa Herra E:n reinot nimeltämainitsemattomaan paikkaan. 

Kysyttäessä ei ole nähnyt niitä ainakaan kahteen vuoteen. 


Uni maistuu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti