tiistai 4. lokakuuta 2011

Kukas Kissan Hännän Nostaisi

Rouva Kuulasesta on mukava kehua itseään. Hänestä on mukava kuulla kun muut kehuvat häntä. Ei häntä hävetä yhtään myöntää sitä. Hän on hyvä. Hän on paras. Hän on paras siinä mitä tekee. Isolla otteella ja suurella sydämellä.
Rouva Kuulasen mielestä jokaisen pitäisi kehua itseään useammin. Enemmän. Kovempaan ääneen. Kivaan tyyliin kivalla tavalla. Itsensä kehumien ei tarkoita sitä että samalla pitää lytätä muita maahan. Ei korostaa itseään muiden yli, toisten kustannuksella.
Purppuranpunaisessa viitassa ja mustissa saappaissa jokainen on maailman seksikkäin. Zorron naamiossa aidan yli kiivetessään jokainen on maailman notkein.
Jos vain itse uskoo niin.
Rouva Kuulanen on joskus kuullut sanottavan – useastikin – että kehuja on kiva saada mutta kritiikki on se mikä kehittää. Aikansa hän yritti uskoa siihen. Kunnes tuli siihen tulokseen, että kritiikki on ihan syvältä. Kehut ne ihmistä eteenpäin vievät.
Ei lytättyä saa lytätä yhtään enempää. Ensikertalaista ei moittia. Kaikkeen kyllästyneelle väännellä naamaansa ja puhua rumasti.
Toista haukkumalla saat tämän takuulla muistamaan asian lopun ikäänsä. Ei se hänen suoritustaan paranna. Saattaa jopa huonontaa.
Jokaisesta löytyy ihan takuulla aina jotain kehuttavaa. Kivat hiukset, ihanat kädet. Selkeä tyyli puhua tai kannatella itseään. Miksi niiden puolien etsiminen sujuu niin paljon heikommin - Sitä Rouva Kuulanen ei saata käsittää.
Kun ihmistä katsoo silmiin ja hymyilee, uskaltaa tämä jossain vaiheessa hymyillä takaisin. Kun ihmiselle sanoo nätisti, tulee tämä seuraavallakin kerralla takaisin.
Kun Rouva Kuulaselle sanotaan, että hän on ”Ihan helvetin hyvä ohjaaja” ei häntä hävetä ottaa kiitosta vastaan tai mainita siitä muille. Hän tietää sen itsekin. Miksi pitää kynttilää vakan alla.
Kukas sen kissan hännän nostaisi ellei kissa itse?

Melkoinen misu.

Kuvaa katsoessa huomio kiinnittyy ylvääseen ryhtiin ja keskittyneeseen ilmeeseen.
Katse on itsetietoinen,
olemus ystävällinen.
Silloin kun uskoo itseensä, kaikki sujuu paremmin.

1 kommentti:

  1. Miljoona peukkua!! :) Loistavuutta jälleen kerran! Ei voi kuin ihailla Rouva Kuulasen viisautta, sitäkin voisi kehua loputtomiin. :)
    Niin on totta joka sana, jos sitä ihminen aikansa kuulee pelkkiä negatiivisia asioita itsestään niin kummasti niihin alkaa uskoa itsekkin ja kehuja on aina vain vaikeampi ottaa vastaan..
    Antaa sen pienenkin uskon siemenen kasvaa, siitä voi tulla vielä vaikka kuinka ja iso :)

    VastaaPoista