keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Hännänveto jatkuu

Rouva Kuulanen on joskus elämässään yrittänyt väkisin muuttaa toista ihmistä. Uskonut että ajan myötä tämä itse huomaa haluavansa muuttua. Saanut huomata ettei se ihan niin helposti tapahdu. Täytyy itse ensin muuttaa omaa käytöstään.
Toista ihmistä ei saa muutettua käskemällä. Odottamalla. Tai edes pyytämällä. Ellei itse lähesty asiaa toiselta kantilta. Jos itse tekee toisin kuin ennen, muuttuu vastapuolen reaktio automaattisesti. Ei välttämättä ensimmäisellä kerralla. Mutta ehkä jo toisella. Tai viimeistään kolmannella.
Ihminen kokee toisen erilaisuuden joskus uhkana. Erilaisuus voi olla hyvä tai paha asia. Riippuu siitä, miten sitä katsoo. Rouva Kuulanen uskoo, että siinä vaiheessa kun omat mielipiteet ja reviirit unohdetaan hetkeksi voi erilaisuudesta syntyä jotakin ainutlaatuista ja mahtavaa. Kun ryhdytään oikeasti miettimään, miten kaikki palapelin osaset toimisivat parhaiten yhteen.
Helposti ajatellaan, että jos nyt sanon tämän hyvän jutun ääneen niin tuo toinen hyötyy siitä ja minä en. Minun ajatukseni varastetaan enkä saa kunniaa siitä mikä minulle kuuluisi. Ajatus pidetään itsellään eikä siitä lopulta hyödy kukaan. Ja niin monet hyvät asiat jäävät tapahtumatta.
Rouva Kuulanen ei näe maailmaa musta-valkoisena. Itse asiassa mikään asia harvoin on niin kuin se alkuunsa näyttää. Ei ole yksittäisiä puolia, ei selkeitä linjoja. Pitää vain osata katsoa asioita eri kanteilta. Hyväksyä itsensä. Hyväksyä se, että toiset ovat erilaisia.
Rouva Kuulanen on hyvä yhdessä asiassa. Joku toinen toisessa, kolmas kolmannessa. Jos jokainen tekee vain sitä yhtä pientä asiaa missä on hyvä, voi saada ihan kivoja tuloksia. Kun kaikkien voimat yhdistetään, voi lopputuloksena olla jotain aivan hurmaavan mahtavaa. Eikä se silti ole keneltäkään pois. Päinvastoin.
Luottamus on vaikea asia.
Luotan minuun. Luotan sinuun. Luotan meihin.
Minä en varasta sinulta. Älä sinä varasta minulta.
Ei se, mitä minä voisin omaksi hyväkseni tehdä.
Vaan se, mitä minä voisin sinun hyväksesi - meidän hyväksemme - tehdä.
Niistä ne todelliset tulokset syntyvät.

Hyvät ajatukset saattavat mennä pilalle
jos ei uskalla luottaa.
Erilaisuuden voimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti