torstai 24. marraskuuta 2011

Ylikunnossa vai sieni kengässä?

Onko into kadonnut? Väsyttää, masentaa eikä huvita?
Lepoverenpaine nousussa ja paino laskee kohisten. Ruoka ei maistu, uni ei ota silmään. Yöllä janottaa, jalkoja pakottaa ja jänteitä särkee.
InBody näyttää kohonneita viskeraalisen rasvan arvoja vaikka kuvittelet olevasi elämäsi kunnossa. Stressiä pukkaa ja pomo on inhottava. Työkaverit syvältä eikä aviopuoliso innosta.
Sykkeet pysyvät katossa ja flunssa vaanii joka kulman takana. Pussailu ei huvita. Nenää kutittaa ja kaikki ärsyttää. Sydän ottaa ylimääräisiä kierroksia, väpättää, läpättää ja rummuttelee. Pelaa flipperiä verisuonien seinämiä vasten.
Oletko ylikunnossa?
Onko harjoittelusi liian yksipuolista? Muistatko levätä tarpeeksi? Syötkö tarpeeksi usein tarpeeksi hyvää ruokaa tarpeellisen määrän tarvittavassa seurassa?
Muista nämä:
-      Sydämesi on oman nyrkkisi kokoinen. Lihakset ja verisuonet pumppaavat verta yhteistoiminnassa sydämesi kanssa. Sopivalla kestävyysliikunnalla sydämesi iskutilavuus kasvaa. Sillä on tilaa rokata volyymit kaakossa.
-      Rajun liikunnan päälle EI KOSKAAN IKINÄ MILLOINKAAN lopeteta liikettä kuin seinään. Kun lihakset ja verisuonet hyytyvät liian äkkiä, sydän yksin jäädessään kuulee lähtölaukauksen. Pahimmillaan räjähtää kohti avaruutta.
-      Se ominaisuus, mitä treenataan, kehittyy. Tämä pätee myös ylikuntoon!
-      Elimistösi pyrkii tasapainoon – Anna itsellesi aikaa ja kuuntele mitä kehollasi on kerrottavaa. Tiedät itse mitä tarvitset. Usein se on jotain ihan muuta kuin mitä itsellesi uskottelet.

Mikäli masentaa, kolottaa, väsyttää ja tunnet olosi yksinäiseksi ilman muita ylikunnon oireita, lähde lenkille. Et todennäköisesti ole ylikunnossa. Eteisessä sientä puskevat lenkkitossusi ovat ravistelun tarpeessa. Kaiva supersankarin viittasi esiin - sinulla on varaa rikkoa rajojasi.
Rakasta itseäsi niin kuin haluaisit itseäsi rakastettavan. Siitä se lähtee.

 
kuva: aamulehti.fi

4 kommenttia:

 1. Mahtavaa mahtavaa ja vielä kerran mahtavaa!!
  Kunnon happihyppely, hyvällä seuralla kruunaten on maailman paras tapa jättää kaikki negatiivinen oman onnensa nojaan..! Tänä "talvena" mieli tekisi ulos ihmeellisen paljon.
  Paha ilma ulos, hyvä ilma sisään... :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti voit Annukka jo paremmin!? Talvea on onneksi vielä edessä, hyvin ehtii tehdä vaikka mitä :)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti voit Annukka jo paremmin!? Talvea on onneksi vielä edessä, hyvin ehtii tehdä vaikka mitä :)

  VastaaPoista
 4. Pieniä palasia kerrallaan parempaan päin.
  Myydäänkö jossain malttia? :D
  Varpaisiin pitäisi nyt liikkuvuutta saada, kun on tuollaisia nakkipötkäleitä. :D Sitten saisi turvotuksenkin laskuun nilkasta ja päkiästä. :)
  Sana treeni on saanut ihan uuden tarkoituksen. :)

  VastaaPoista