torstai 10. marraskuuta 2011

Viikon treeniliike: Räkkileuka

Rouva Kuulanen ihasteli GB:lla treenatessaan Emmaa, joka veteli isoilla lihaksilla isoja painoja. Heilui välillä koivet katon rajassa tankojen varassa ylös alas.
Ellei Rouva Kuulanen olisi jo itse vedellyt vähän pienemmillä lihaksillaan vähän pienempiä painoja ihan ultimate-väsymykseen asti, olisi hän saman tien pompannut katonrajaan kokeilemaan samaa liikettä.
Nyt Rouva Kuulasen oli tyydyttävä katselemaan vierestä ja ottamaan kuvia kun Emma treenasi.
Aijai, ensi kertaa odotellessa.

Räkkileuka.

Liike eroaa tavallisesta leuanvedosta sillä, että jalat ovat ylhäällä koko suorituksen ajan. Liike on täten helpompi suorittaa. Emmalla on käsissä vasaraote. Voidaan tehdä myös myötä- tai vastaotteella.
Alussa hyvä venytys yläselkään, keskivartalo tiukkana ja hallittuna pakettina.

Napakka, rauhallinen veto ylös ja siitä hallitusti takaisin alas.
Toistomäärät sen mukaan millä voimaportaalla liikutaan.

Liike kehittää yläselän lihaksia, kaksipäistä olkalihasta (hauis) sekä olkavarrenlihasta, joka sijaitsee hauiksen alla.

Mikäli liike tuntuu liian hurjalta yläilmoissa keikkuen, voi smith-tangon laskea itselleen sopivalle korkeudelle lähelle lattiaa.
Yläselkä ei saa osua lattiaan käsien ollessa suorina. Jalat voivat olla suorina kantapäät maassa. Kehonhallinnallista haastetta saadaan sillä, että jalat asetetaan ison pallon päälle. Tätä liikeversiota Rouva Kuulanen on kokeillut - Sopivasti haastava :)

TRX:llä tehtynä liike toimii myös erinomaisesti!

1 kommentti:

  1. Lisähaastetta kaipaaville voi liikkeen myös tehdä lisäpainovyötä käyttäen: vyö ympärille, sopiva määrä lisäpainoja ketjuun roikkumaan ja taas mennään. Varsin käyttökelpoinen sovellus, jos kaipaa vaihtelua alavipuvarsisoutuun tai alataljasoutuun. Lantion kulmaa säädellen liikkeen saa kohdistumaan selän eri kohtiin. Vaihtelu virkistää!

    VastaaPoista