Nyt kun Rouva Kuulasen ystävä on perehtynyt harjoituspsykologiaan, ymmärtänyt ja sisäistänyt tulevan kehityksensä kaikki eri vaiheet, on aika siirtyä asiassa eteenpäin.
Seuraavaksi Rouva Kuulasen ystävän tulee sisäistää se, että sama ohjelma ei sovi kaikille.
Rouva Kuulasen ystävän tulee ymmärtää, että jotta hän voi jatkossa menestyä harjoittelussa, tulee hänellä olla selvä käsitys siitä, mitä hän haluaa saavuttaa. Mikä on hänen lähtötasonsa, kuntonsa ja kuka hän on.
Naapurin Erkille vuonna -80 laadittu ohjelma kehonrakennuksen MM-kisoja varten ei välttämättä ole Rouva Kuulasen ystävälle se paras mahdollinen. Saati turvallisin. Tämä vaihe vaatii hieman itsetutkiskelua. Tavoitteiden laatimista ja niiden kirjaamista. Mahdollisesti muutaman psykoterapiakäynnin.
Rouva Kuulasen ystävän biologinen ikä on suhteessa hänen fyysiseen kypsyyteensä. Lienee turvallista olettaa että Rouva Kuulasen neljättäkymmenettä käyvällä ystävällä ei ole enää huolta pituuskasvun pysähtymisestä liiallisen treenaamisen vuoksi.
Toisaalta ystävä on sen verran kypsä kinkku että palautumiseenkin menee jo hieman pidempi aika kuin kaksikymppisellä testosteronin kyllästämällä nuorella atleetikolla.
Harjoitteluikä tarkoittaa ystävän ikää suhteessa painoharjoitteluvuosiin. Tässä tapauksessa vuosia on ehtinyt kertyä jo muutama joten ihan pohjalta ei tarvitse aloittaa. Henkistä kypsyyttä kuitenkin vaatii ymmärtää, että tulokset eivät koko ajan kulje lineaarisesti suoraan ylöspäin.
Mikäli haluaa edetä harjoittelussaan nousujohteisesti, ei ystävä voi viettää perjantai- ja lauantai-iltojaan lähikuppilassa viiniä lipittäen. Treeni ei kulje väsyneenä eikä krapulassa eikä silloin synny myöskään tuloksia. Sydänkohtauksen poikanen on mahdollista saavuttaa, mutta se tuskin on ystävän päätavoitteena suunnitelmaa kirjatessa.
Viimeisenä mainittakoon perimän vaikutus lihaskuntoharjoitteluun. Toiset ovat luonnostaan voimakkaita ja keräävät lihasmassaa nopeammin kuin toiset. Tämä on asia, joka ystävän on hyväksyttävä.
Toiset jaksavat nostaa vähän enemmän rautaa kuin toiset ..
Kuvassa Ari-Pekka Lindberg näyttää mallia Functional Training koulutuksessa.
Oikeassa elämässä mies on vahva kuin härkä ja elastinen kuin pieni kuminauha.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti