keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Poster Girl

Rouva Kuulanen marssi painotuoreet julisteet kainalossaan tiukalla rullalla huoltoaseman ovesta sisään.
”Moi! Saisiko teille laittaa meidän koulutus-julisteen esille?” Hän kysyi kassan takana seisovalta nuorelta mieheltä kauniisti hymyillen.
Nuori mies tuijotti mainosta hetkisen ja näytti empivältä. ”Parempi kysyä Mikalta. Oota, soitan sen paikalle” Rouva Kuulanen nyökkäsi ja asettui odottamaan. Hän asetti julisteet pöydälle eteensä. Ne keräsivät kiinnostuneita katseita bensaostoksille tulleilta asiakkailta.
Pian Mika saapuikin paikalle. Kalju pää ja parransänki, siisti punainen huoltoaseman paita päällä. Kultaketju välkähteli puseron kauluksesta ihoa vasten ohuena ja kirkkaana. ”Moi. Ootko Mika?” Rouva Kuulanen vielä varmisti. Mika nyökkäsi ja tervehti.
”Saisiko teille laittaa meidän koulutusjulisteen esille?” Rouva Kuulanen esitti kysymyksensä uudelleen. ”Meille ei valitettavasti saa laittaa mainoksia esille mihinkään.” Mika pahoitteli.
”Onko mahdollista että ottaisit yhden teille kuitenkin vaikka tuonne taakse. Onhan teillä monta ihmistä töissä, kulkee siellä päivän mittaan..?” Mika otti mainoksen käsiinsä ja ryhtyi lukemaan. ”Ai tällaisia koulutuksia.. Nämä menisi varmaan meilläpäin hyvin, meillä on aika aktiivista porukkaa kuntoilemassa.”
Rouva Kuulanen katsoi Mikaa ja hymyili. ”Ootko koskaan kahvakuulaillut? Meillä järjestetään myös kahvakuulakoulutuksia.” Rouva Kuulanen kaivoi kahvakuulamiehen ideapäivä-kortin esille ja työnsi sen Mikan käteen.
Mika naurahti. ”Ai meinaatko kun molemmilla on kalju pää?” Rouva Kuulanen naurahti ja vinkkasi silmää. ”Oot sen verran skroden näköinen kaveri, että kuula voisi upota sulle tosi hyvin. Koulutuksen ekaan osaan voi osallistua vaikka ei olisi koskaan ennen kuulaillut. Se on tarkoitettu kaikille kuulailusta kiinnostuneille.”
Mika hymyili ja jäi tuijottamaan korttia. Piteli julistetta käsissään.
”No jos minä otan tämän ja katsotaan mihin sen saan laitettua.”
Rouva Kuulanen nyökkäsi ja hymyili Mikalle vielä kerran. ”Aivan loistavaa, tosi hieno homma. Kiitoksia”.
Rouva Kuulanen astui huoltoaseman ovista ulos aurinkoon.
Hieno päivä olla liikkeellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti