Rouva Kuulanen on kova liikkumaan. Aikanaan hän päätti tehdä aktiivisesta harrastamisesta työn, jotta ei lasten myötä joutuisi luopumaan mistään.
Ei liikunnasta. Ei ajasta lastensa kanssa. Ei endorfiineista, ei lihaksistaan.
Rouva Kuulanen on lapsuudesta asti harrastanut. Hän koetti askartelukerhot, kuorot, näytelmäkerhot. Liikunta oli ainoa mihin hän tunsi viehtymystä. Hän halusi koettaa kaikenlaista. Rouva Kuulanen ratsasti, tanssi, voimisteli.
Rouva Kuulanen on jälkikäteen manannut sitä, ettei häntä koskaan ”pakotettu” harrastamaan jotain lajia loppuun asti. Koettamaan mihin rahkeet olisivat riittäneet. Hänestä olisi tullut loistava telinevoimistelija. Ennätyshiihtäjä. Kansallisbaletin tanssija.
Rouva Kuulasen vanhemmat antoivat hänelle itselleen vapauden valita. Jos hän halusi lopettaa, hän sai lopettaa. Jos hän halusi vaihtaa lajia, hän sai vaihtaa lajia. Jos hän halusi maata kotona, hän sai maata kotona. Aina ei huvittanut. Etenkään murrosiässä.
Silloin kun liikunta on mukavaa, on se taloudellista ja kannattavaa. Silloin se tuottaa mielihyvää. Ruokkii motivaatiota jatkaa ja jaksaa. Niin aikuisilla kuin lapsilla. Into ei pääse hiipumaan, kun kaikki sujuu. Kehitys tapahtuu mukavuusalueen ulkopuolella, mutta kaikki aikanaan. Itsensä pitää uskaltaa haastaa. Maltilla.
Lapsilla liikunnan pitäisi olla leikkiä porukassa, miksei myös aikuisilla. Jos laji ei tunnu mukavalta, turha sitä silloin on harrastaa. Vanhempien haasteena on osata sopivasti kannustaa. Puhuttaa lapsi innostumaan. Jatkamaan. Yrittämään. Parhaiten se onnistuu oman esimerkin kautta. Kaikkea sopivasti. Yhteistä aikaa unohtamatta.
Kahvakuulatunneilla parityöskentelyssä treeni tulee kuin huomaamatta. On niin monta asiaa mihin keskittyä. Eräs Rouva Kuulasen asiakas sen kerran ääneen sanoikin: ”Tämä on niin hauskaa ettei tunne tekevänsä mitään. Vasta aamulla kipeistä lihaksista huomaa että jotain on tullut tehtyä”.
Niinpä.
Äiti saa treeniä koko kropalleen,
Pojan silmä-käsi -yhteistyö kehittyy.
Polkemista harjoiteltaessa.
Tasapaino. Koordinaatio. Silmä-käsi- ja motoriset taidot
Leikin keinoin!
Leikki leikkinä, treeni treeninä?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti