tiistai 6. syyskuuta 2011

Jauhopeukalot

Jauho pölisi.
Rouva Kuulanen nakkasi yhdellä kädellä. Nakkasi toisella kädellä. Vatkasi ja vaivasi. Jauhoja, hiivaa, öljyä ja suolaa. Iloisessa sekamelskassa.
Olohuoneesta kuului vertahyytävä kiljaisu. Päälle valitusta ja itkua. Pienet pojat ottivat mittaa toisistaan mopoleikeissä. Rouva Kuulanen lisäsi vauhtia. Äkkiä taikina kohoamaan. Ennen kuin tulisi ruumiita.
Rouva Kuulanen jätti taikinan erittäin löysäksi. Miltei valuvaksi. Valmiista sämpylöistä tulisi parempia. Syötävämpiä.
Valuva taikina ei ollut ehkä paras vaihtoehto lasten kanssa leivottaessa. Taikina levisi pienissä käsissä tehokkaasti.
Pikku E kaapi taikinaa pöydän pinnasta suuhunsa. Masu tuli kipeäksi. Pikku J:n kädet tarttuivat yhteen jättimäisiksi käpäliksi. Lavuaarit menivät taikinasta tukkoon. Jauhoa oli joka paikassa. Rouva Kuulasella meni puoli tuntia kaapia taikinaa pöydän pinnasta irti.
Lopputulos palkitsi tekijänsä. Herra E sai iltapuhteiksi tekemistä. Imukuppi toimii hyvin lavuaareja aukaistaessa.
Sadepäivinä tuore lämmin sämpylä maistuu maailman parhaalta!

Gogreenin Salladsmix löysi tiensä Rouva Kuulasen sämpylöihin.
Pussi sisältää cashewpähkinöitä, kurpitsan- sekä auringonkukansiemeniä.
Runsaskuituisia. Runsaasti magnesiumia sekä fosforia.
Toimii.

Samasta taikinasta taipuivat välipalapizzat.

Hyvältä näyttää - ja maistuu!

Herra E sai työhuoneeseensa kupin kahvia
sekä uunissa paahtuneita pähkinöitä ja siemeniä.

2 kommenttia:

  1. Oi, nam! Ihanan kuohkean näköisiä sämpyläisiä. :)
    Itse lisäilen pinaattia & valkosipulia tai paahdettua paprikaa sämpylöihini. Toimii myös aikasta mukavasti. :)

    VastaaPoista
  2. Porkkanaraaste ja juusto toimivat myös :)

    VastaaPoista