sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Rouva Kuulasen rantavideo

Rouva Kuulanen on jo pitkään halunnut tehdä pienen videonpätkän, jossa olisi ihan vain muutama perusliike. Haasteeksi hän keksi veden vastuksen.
Ajettiin Tampereelle kesän viettoon. Rouva Kuulanen viritti rannalle kuvaajaksi oman rakkaan sisarensa.
Videossa hän olisi voinut mennä veteen vielä syvemmälle. Mitä syvemmällä on, sitä raskaammaksi treeni vedessä muuttuu. Kuvausteknisistä syistä Rouva Kuulanen ei mennyt kovin syvälle.
Liikkeistä seuraavaa:
1 Vartalon ympäri pyöritys -> Pyöritä kuulaa lantion ympäri. Lähellä vartaloa. Keskivartalo tiukkana. Vaihda välillä suuntaa.
2 Pään ympäri pyöritys -> Sarviote kuulasta (peukalot ulospäin). Kädet rinnalle. Pyöritä kuulaa pään ympäri mahdollisimman läheltä päätä. Pistä kampaus uusiksi! Vaihda välillä suuntaa.
3 Sarviotteella edelleen. Maastaveto. Hausikääntö. Kuulapusu (käsien ojennus eteen) ja pystypunnerrus. Pidä liike jatkuvana. Malta silti mielesi. Pidä selkä suorana! Kuula lähellä vartaloa.
4 Etuheilautus. Kuula lähtee lantion alta. Liike jaloista ja lantiosta. Keskivartalo tiukkana. Liikerata J-kirjaimen muotoinen. Vartalon edessä kuula ylöspäin painottomassa tilassa.
5 … Nyt sinun täytyy katsoa video ja nähdä mitä sitten tapahtuu ..

Tee treeniä toistomäärinä 15-25 x jokaista liikettä / noin minuutin verran. Nakkaa kuulat rantaveteen. Käy juoksemassa tai uimassa. Toista sama uudelleen. Niin monta kertaa kuin jaksat. Tai sitten neljä. Muista etsiä kuulat vedestä. Älä jätä seuraavaan aamuun J


8 kommenttia:

 1. Moikka!

  Näyttää pelottavalta toi "veden vastus". Miten kahvakuulien kanssa veden vastus on tarpeellinen? Tai siis kysyn vähän perusteluja miksi tuollainen on tarpeellista? Siinähän menee mielestäni täysin kahvakuulan perusidea. Lisäksi vielä loukkaantumisriskit. Itse löisin itseäni takuuvarmasti kuulalla polveen tai loukkaisin olkapääni. Miten vedessä voi mielestäsi minimoida nämä riskit? Mielestäni kuulaa kannattaa käyttää niin kuin se on tarkoitettu ja jos vastusta haluaa kasvattaa niin isompaa kuulaa kouraan. En ole kahvakuulaohjaaja enkä kilpaile. Olen vain innokas kahvakuulan harrastelija siksi olen kiinnostunut kuulemaan tästä vähän lisää. Lähinnä, että MIKSI?:-)
  Varsinkin vielä kun videon tekijä on liikunta-alan ammattilainen...

  VastaaPoista
 2. Wau, minä tykkäsin hauskasta ideasta :)

  Eikös veden vastus lähinnä pehmennä kahvakuulan riuhtomista ja tekemiseen tulee hyödyllistä vaihtelua? Kehoa kannattaa jatkuvasti haastaa, muuten kyllästyy pää ja kroppa.

  t. liikunnan ammattilainen ja kahvakuulahörhö myöskin :)

  VastaaPoista
 3. Vastaus toiselle kommentoijalle; ei pehmennä vaan pysäyttää! Kahvakuulaliikkeissä voima lähtee lantiosta ja voidaan jopa sanoa yleistyksenä, että muilla tavoilla suoritetut heilautukset ja muut heiluriliikkeeseen perustuvat liikkeet menettävät täysin ideansa ja rasitus karkaa muille lihaksille (joiden treenaamiseen löytyy tuhat paljon parempaa tapaa). Jo se, että "liikunnan ammattilaisena" asetat tuon kyseisen lauseen kysyvään muotoon tekee mielipiteestäsi melko huvittavan.

  VastaaPoista
 4. Hienoa että aihe herättää keskustelua :)
  Yleisesti ottaen kehon paino on vedessä pienempi kuin kuivalla maalla eikä kehoon kohdistu samanlaista rasitusta. Siinä mielessä vedessä liikkuminen ON pehmeämpää.
  Vedessä ei voida tukeutua kehon vahvempiin lihaksiin ja tällöin joutuvat myös heikoimmat/ syvät lihakset töihin.
  Vesitreenillä saa kuulailuun vaihtelua ja helteisellä säällä se voi olla oiva tapa kyetä ylipäätään treenaamaan.
  Videossa olisin voinut olla reilusti syvemmällä, mutta kuvaus olisi muuttunut muutamaa astetta haasteellisemmaksi.
  Veteen voi hakea tuntumaa liikkuen alkuun hiljakseen. Hiihto-liikkeen voi jättää myöhemmäksi siihen vaiheeseen kun on enemmän sinut vedessä liikkumisen kanssa. Voi käyttää sarviotetta, kokeilla kahdeksikkoa, kiertoja.
  Tapoja on erilaisia ja tuhansia, treenaat sitten vedessä, maalla, kuulalla tai salilla. Mitä monipuolisempaa treenaaminen on, sitä enemmän siitä on hyötyä. Keholle ja mielelle.

  VastaaPoista
 5. Kuulailu vedessä onnistunee parhaiten siinä vaiheessa, kun perusliikkeet ovat hallussa ja hahmottaa kehonsa oikeat radat eri liikkeissä. Jos pelkää, ettei ihan vielä hanskaa vettä treenielementtinä, voi hyvinkin kokeilla ensin painavampaa kuulaa maalla. Kun se on hallussa, voi ottaa kevyemmän kuulan takaisin ja käydä vedessä.
  Paiskaukset ja kierrot veden pinnalla tuntuvat aika hauskalta - kunhan muistaa paiskata kuulan rantaa kohti :)

  VastaaPoista
 6. Ihan kiva juttu, että on kivaa ja mukavaa, mutta edelleen jäi epäselväksi miten tosta vedessä kuulailusta hyötyy verraten normikuulailuun? :D

  Vaikeaa se saattaa olla myöntää, että ylimääräistä sirkys/show-lisää tässä on haettu, Harjoittelun, kunnon kasvun kannalta hyöty on hyvin kyseenalainen.
  "Keep it simpple!"

  VastaaPoista
 7. Vaihtelu se on mikä virkistää Wingman :)

  Vedessä saat syvät lihakset tehokkaammin töihin koska joudut kannattelemaan vartaloasi eri tavalla. Selkä pysyy maastavedoissa takuulla suorana - harva sinne veteen haluaa pää edellä kurkistaa ;)
  Jos heiluriliikkeitä haluaa treenata puhtaina heilureina, on varmaan parempi treenata ne ensin maalla. Vedestä voi hakea ne ylimääräiset kicksit ja vaikka loppuväsytyksen.

  Vedessä kuulailu on extraa ja ylimääräistä hauskuutta perustreeniin. Tokihan esim kuntosalillakin on hyvä vaihdella kevyttä ja raskasta treeniä ja eri ohjelmia tasaisin väliajoin. Jo lihasten kehityksen kannalta mutta myös siksi, ettei pää puudu.

  Eiköhän tästä maailmasta löydy niin paljon erilaisia tapoja liikkua, että jokaiselle löytyy takuulla oma tapansa :)

  Joko kävit kokeilemassa :)?

  VastaaPoista
 8. Näin kahvakuulahulluuden aloittelijana pidin vedessä kuulailusta. Varsinkin vartalon ympäri pyörittäminen haastoi keskivartalon tosissaan töihin. Video sai tällaisen vesikammoisenkin veteen kuulaileen. Näin kesälomalla ja helteellä vedesstä treenaaminen on loistava idea. Virkistää kivasti ja kesälomamatkalla ei ole mahdollista kuljettaa mukana raskaita kuulia, niin esim. vedessä etuheilautus korvaa raskaat kuulat. :) Lisää hyviä videoita!

  VastaaPoista