torstai 14. heinäkuuta 2011

Kuuma-Kylmä-Helle-Sauna

Rouva Kuulanen ei pidä kylmästä. Villasukat kaivetaan esille heti kun lämpömittari laskee alle +25 asteen. Kylmissään on inhottava lähteä liikkeelle. Lihakset tuntuvat jäykiltä ja veri tuntuu oleilevan jossakin niin syvällä että sitä saa kaivaa pitkällä pillillä esiin.
Rouva Kuulanen rakastaa lämmintä. Se saa veren virtaamaan ja kehon rentoutumaan. Sormet ja varpaat suoristuvat. Lämpimällä ilmalla Rouva Kuulanen kasvaa pituutta puoli metriä.
Talvesta kesään on pitkä matka eikä luonnossa mikään tapahdu nopeasti. Ainakaan vuodenaikojen vaihtelu. Jos Rouva  Kuulanen saisi päättää, talvi kestäisi yhden kuukauden. Kesä puoli vuotta.
Lämpötilojen vaihtelusta on kuitenkin treenattaessa hyötyä. Vaikka se mieltä koettelisikin. Sopiva kehon rääkkääminen eri lämpötiloissa parantaa verenvirtauksen säätelyä. Kropan toiminta tehostuu ja pidemmällä aikavälillä kuormituksen tunne rasituksessa vähenee.

Kesäisiä helteitä kannattaa siis hyödyntää lenkkeillessä.
Kuumalla ilmalla pillillä imettävä musta möhnä räjähtää suonissa kasvuun. Punasolut pullistelevat ja plasmatilavuus laajenee silmissä. Perusharjoittelusta tulee äkkiä tehoharjoittelua. Kunto kohoaa kuumassa kummasti. Herkullisen tehokasta.
Helteisellä lenkillä kannattaa käydä suojavoiteella varustautuneena. Vettä nauttineena. Lenkin voi päättää juoksemalla veteen. Pulahduksesta keho ja mieli virkistyvät ja palautuminen lähtee ihanasti käyntiin.

Rouva Kuulanen on omilla vaatteet-päällä-veteen- molskahduksillaan huomannut, kuinka hienosti viileä vesi virkistää hikistä ihoa. Hidastaa pullistelevia punasoluja.
Rouva Kuulanen rakastaa myös saunomista. Se ei sinänsä ole yllätys. Talvisin hän voisi muuttaa saunan lauteille asumaan. Kuuma-kylmä –hyödyt saa aikaan talvellakin.  Kylmässä reippailun jälkeen jo vartti saunassa tekee  ihmeitä. Niin mielelle kuin treenikunnolle.

Seuraavia helteitä odotellessa Rouva Kuulanen kaivaa villasukat esiin.

Oman äidin kutomat villasukat toimivat myös kesällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti