perjantai 22. heinäkuuta 2011

Rouva Kuulanen Sauvakävelee

Aina aika ajoin Rouva Kuulanen on kaivanut kävelysauvansa esiin komeron perältä. Koiran ruokasäkin takaa Herra E:n kumisaappaasta.
Hän on aina ollut sitä mieltä, että kävelyn sauvojen kanssa täytyy olla tavattoman tehokasta. Silloin kun sen tekee oikein.
Hän ei kuitenkaan ole voinut mitään tunteelle. Että sauvat kädessä hän on vanhentunut kolmekymmentä vuotta. Kertaakaan hän ei ole tuntenut päässeensä kiinni kävelyn rytmiin sauvojen kanssa. Ei vain ole sujunut.
Ainoa mikä ON sujunut, on ollut loikkiminen jyrkkää rinnettä ylös. Verenmaku suussa. Siihen sauvat ovat olleet omiaan. Muun ajan lenkistä ne ovat vain olleet tiellä.
Sauvat Rouva Kuulanen sai Herra E:ltä eräänä äitienpäivänä muutama vuosi sitten. Tämä oli ollut kovin tärkeänä ja salamyhkäisenä. Ylpeänä esitellyt sauvat jotka oli ostanut Rouva Kuulaselle – rullaluisteluun.
Rouva Kuulasen kävi hieman sääliksi Herra E:tä. Tämä oli ollut niin innoissaan. Siispä vakuutti sauvojen tulevan toki tarpeeseen. Tunnollisesti tasaisin väliajoin kerran vuoteen kaivanut kepit esiin ja yrittänyt lenkkeillä.
Kunnes sitten jälleen kerran  Rouva Kuulanen päätti tarttua härkää sarvista. Kaivoi sauvat kumisaappaasta, veti treenivaatteet ylleen. Synkronoi sykemittarinsa ja lähti baanalle.
Piikit esillä sauvat pureutuvat hiekkaan suhteellisen hyvin. Silti tökkivät. Asfaltilla ne pitävät kovaa ääntä. Lipsuvat.
Kuin sattumalta Rouva Kuulasen silmiin kävivät kumitassut sekatavarahyllyllä. Päätti vetää koko lenkin asfaltilla. Sitä hän ei vielä kertaakaan ole tehnyt. Hänestä asfaltilla käveleminen on ollut perustylsää. Eihän täällä Etelä-Suomessa ole edes kunnon mäkimaastoa.
Ja katso - ensimmäistä kertaa ikinä ihme tapahtui. Rouva Kuulanen huomasi askelen kulkevan. Sauvojen pitävän. Piikki ei hakannut maahan äänekkään ärsyttävästi. Kumitassu piti, käden liike kulki taakse tasaisen vahvana.
Ojentajat olivat tulessa. Lapojen välissä tuntui tehokkaasti. Hartiat heiluivat rennosti ja ote oli kevyt. Sauva löi maahan vastakkaisen jalan kantapään takana. Vartalo kiertyi ihanasti.  Liike tuntui vatsassa ja selässä ihan alhaalla asti.
Ensimmäistä kertaa ikinä. Rouva Kuulanen olisi voinut kävellä ja kävellä. Ellei olisi ollut kiire töihin tunnille. Hän varmaan kävelisi vieläkin.

Hartiat rennosti alhaalla. Kevyt ote sauvoista. Sauvat koko ajan takaviistossa.

Kallistu ylävartalosta hieman eteenpäin. Kierrä vartaloa kävellessä.
Avaa käsi työnnön lopussa lihastyötä tehostaaksesi.
Työnnä käsi suoraksi asti.

Oikea sauvan pituus on 0.7 x oma pituus / -50 cm omasta pituudesta

2 kommenttia:

  1. Jos oppikirjat olisi kirjoitettu niin kuin Rouva Kuulanen kirjoittaa blogissaan. Minunkaan ei tarvis oppikirjojalukea hauki on kala -tyylillä. Asiat tulisi ymmärretyksi eka lukemisella. :)

    VastaaPoista
  2. Onhan se hyvä, jos jokaiselle löytyy jonkin keino oppia :)

    VastaaPoista