maanantai 25. heinäkuuta 2011

Rouva Kuulasen juoksukoulu osa 1.

Jokainen juoksua harrastava, sitä parhaillaan aloitteleva tai siitä vasta haaveileva,  varmaan ajoittain miettii asioita. Kuten sitä, onko juoksuasento oikea. Miten treenata oikeaa tapaa juosta lenkillä. Millä menetelmillä.
Pidemmittä puheitta - lähdetäänpä liikkeelle.


1.   Lähdetään jaloista.
Juokse omalla tyylilläsi. Päkijä- tai kantapäävoittoisesti. Pidä huolta että askel rullaa. Jalkakontakti maahan on nopea. Ponnistusvaiheen saat lisää voimaa pakaran ja takareiden lihaksista. Treenaa niitä!

Rasvattu salama
2.   Seuraavana lantio.
Lantion neutraali asento löytyy keskeltä. Taivuta lantio taakse, sen jälkeen eteen. Pysäytä näiden ääripäiden väliin. Selkä ei saa olla notkolla. Ei myöskään tikkusuorana. Kun lantion asento on oikea, saat myös askelpituuden oikeaan mittaansa.


Selkä hyvässä asennossa
3.  Sitten rintakehä ja yläselkä.
Rintakehä pysyy auki. Yläselkä on leveä. Olkapäät keskellä rentoina.
4.  Siitä onkin hyvä siirtyä käsiin.
Pidä kyynärvarret 90 asteen kulmassa. Olkavarret lähellä vartaloa. Hartiat ja kämmenet rentoina. Käsien liike edestä taakse, ei sivulta sivulle. Silloin myös yläselkä pysyy hyvässä asennossa.
5.  Hartiat.
Pysyvät alhaalla. Käsien liike lähtee olkapäistä. Lisää nopeutta juoksuusi saat nopeuttamalla käsien rytmiä, et pidentämällä askelta. Liike on pientä ja nopeaa. Älä hiihdä.

Tarkkaile käsien kulmaa, sormet rentoina
6.  Katse eteenpäin!
Kun pidät leuan pystyssä, kulkee happikin paremmin.
Oikea juoksutekniikka vie lennokkaasti eteenpäin.
Vaikkapa kuulalta kuulalle.

1 kommentti:

  1. Jesh, tästä suuren suuri kiitus!! :) Näitä oppeja täytyykin ihan lähteä testaamaan aamulenkin merkeissä. Huomannut usein, että lantio tuppaa kesken lenkin taipumaan välillä turhan taakse, sitten ei enää rullaa. Nyt siis tietotulvan kera testailemaan kuinka askel tänään nousee.. :)
    Mukavaa päivää Rouva Kuulaselle! :)

    VastaaPoista