keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Kesäpöytä

Kesällä on ihan pakko syödä koko ajan. Kaikki on niin herkullista. Rapeaa ja rouskuvaa.
Vihannes- ja hedelmäpöydät notkuvat herkullisen näköisiä ja makuisia vihanneksia, hedelmiä ja juureksia. Torilla tai kaupassa. Jos Rouva Kuulanen asuisi Katajanokalla, hän kävisi joka päivä vihannesostoksilla Kauppatorilla.
Koska hän sattuneesta syystä EI asu Katajanokalla (Kuulasiskon kanssa he ovat vasta muuttoaikeissa), ostaa hän yleensä vihanneksensa kaupasta.
Normaalisti Rouva Kuulasen perheen ruokaostoksista vastaa Herra E. Tänään Herra E oli pakkauspuuhissa, joten Rouva Kuulanen lähti hoitamaan lapsille ruokaa pöytään.
Kaupassa Rouva Kuulasella on yksi ongelma. Hän ei tahdo päästä hevi-osastolta eteenpäin. Kärryt täyttyvät sipuleista. Perunoista, kurkuista ja kurpitsoista. Banaaneista, omenoista, salaateista ja meloneista.
Etenkin kesällä. Kaikki on vain niin herkullista.
Rouva Kuulanen ei osta vihanneksia pelkästään sen vuoksi että ne ovat terveellisiä. Hän pitää niistä. Mausta. Tuoksusta. Muodosta ja painosta. Hän voisi puristella punaisia tomaatteja tuntikausia. Haistella vihreitä basilika-ruukkuja ja työntää käsiään multaisiin perunalaareihin. Ihastella multaa kynsiensä alla.
Vihanneksia syödessään ei koskaan tule huono olo. Ei tule tunnetta että tuokin olisi pitänyt jättää syömättä. Vatsa ei tunnu raskaalta möykyltä. Ruuan päälle jaksaa lähteä lenkille. Tai ihan mihin vaan.
Eikä Rouva Kuulanen ole edes kasvissyöjä. Hän pitää myös lihasta. Kalasta ja kanasta.
Mutta kesällä. Kesällä kasvikset toimivat.
Maistakaa vaikka!

Kesäpöydän antimia

Melonihymyt

Herneet maistuvat koirallekin

2 kommenttia:

  1. :) :) :)
    Nyt ei voi muuta kuin kompata..! Kasvikset, hedelmät ja marjat on vaan NIIIIIN hyviä. Varsiselleri ja retikka, siinä kasvikunnan aatelia. :) Kesällä on ihana nauttia kotimaisista tuotteista, eron huomaa tämä ei-lihan-syöjä ja omalle kissalle maistuu herneet myös. :)
    Ja mikä voittaa syksyllä uuni-paahdetut juurekset, nam! Bataattia, punajuurta, yrttejä ja valkosipulia...! :D

    VastaaPoista
  2. Kesällä kannattaa ottaa hyöty irti tuoksu- ja makumaailmasta :)

    VastaaPoista