tiistai 5. heinäkuuta 2011

Innostunut jaksaa Innostaa

Rouva Kuulasen mielestä ihmismielen on suhteellisen helppoa innostua asioista. Oli asia mikä hyvänsä.
Jos se vain koskettaa omaa elämää sopivaan aikaan sopivassa paikassa. Innostus on taattua.
Innostuksen ylläpitäminen voikin olla hieman haastavampaa. Millä motivoida itseään jatkamaan. Sitä mistä on innoissaan. Onnistuuko siinä yksin? Jos kukaan muu ei ole innoissaan. Millä tsempata itseään jatkamaan?
Rouva Kuulanen uskoo, että kaikki lähtee siitä mitä ajattelee. Mitä uskoo itsestään. Omista mahdollisuuksistaan. Jos lähtökohtaisesti ajattelee, ettei voi onnistua kuitenkaan. Tuleeko silloin mitään mistään milloinkaan?
Innostuminen tuntuu hampaissa asti. Varpaita kipristää. Pöksyt syttyvät tuleen, hiukset liekkeihin. Innostuessaan on vaikea pysyä paikoillaan. Saada unta iltaisin. On vaikea puhua mistään muusta. Kylässä tai muualla.
Innostuminen on taitolaji. Se saattaa jopa herättää närää. Muissa ihmisissä. Siinä vaiheessa herää haaste. Miten saada muutkin innostumaan samasta asiasta?
Joskus hiustenleikkuu voi olla haaste. Tyttärelle.
Etenkin sillon jos äidin hiukset ovat aina olleet pitkät.


Jos ei ole koskaan innostunut mistään, on vaikeaa innostaa muita mihinkään. Jos on liian innostunut asiasta, voi silloinkin olla haastavaa. Kukaan ei ehkä kutsu enää kylään mihinkään milloinkaan.
Jos on sopivasti innostunut. Silloin osaa innostaa. Saa muutkin innostumaan. Sitten on monta. Innostunutta. Jotka jaksavat yrittää. Innostaa. Loppujakin innostumaan.
Ei sillä ole väliä, teetkö virheitä. Jokainen tekee. Joskus ihan jokainen.
Rohkeutta on että satuloi ratsun. Vaikka pelkääkin.

Kuten kuvasta huomaa -
Asiastaan innostunut saa toisetkin innostumaan ..

2 kommenttia: