lauantai 2. heinäkuuta 2011

Rouva Kuulanen kotiutuu

Rouva Kuulanen pääsi poikineen vihdoin maailmalta kotiin.
Koti oli sekasotkun vallassa.
Akvaarioon oli muuttanut jokin hirveä vihreä limahirviö. Ihme että kalat olivat edelleen elossa. Koko talo haisi seisoneelle kasvi-lillulle.
Musta-Morriksesta irronneita karvapalloja oli joka nurkka täynnä. Hiekkaa ja leluja iloisessa sekasorrossa keskenään. Iso ilo siitä että takaovesta pääsee suoraan pihalle! Olohuone oli aina yhtä luontopolkua.
Miksi OI Miksi Rouva Kuulanen ei ollut rikas nainen?
Hän olisi halunnut tulla puhtaaseen kloriitilta ja laventelilta tuoksuvaan kotiin. Siellä pitsiverhot olisivat liehuneet vienossa kesätuulessa. Kielot kukkineet maljakoissa ja mattojen hapsut olisivat olleet viivasuorassa. Vessan seinässä olisi lukenut Welcome. Vitivalkoiset pyyhkeet valmiiksi taiteltuina sievissä punotuissa koreissa. Vihreitä , kukoistavia kasveja joka paikassa. Jeeves olisi kantanut aperitiivia käteen ovelle. Kumartanut kohteliaasti.
Rouva Kuulanen muisti hämärästi päivän kun lähdettiin lomalle. Kiire, stressi ja aikataulut eivät olleet antaneet periksi siivousvimmalle. Kukat olivat saaneet nopean vedenroiskahduksen. Jalan alle sattuneet autot oli potkaistu lähimpään nurkkaan. Isoimmat koirankarvakasat sormin raapaistu roskikseen. Biojäte oli sentään muistettu tyhjentää.
Imuri ja luuttu esiin. Hetki raivoisaa heilumista ja päällimmäiset kerrokset olivat poispyyhittyjä. Herra E:lle jäi ällöttävä vihreä limalillu. Kestotuuletus yön ajaksi sai luvan toimia hajun poistajana.
Kun koti oli puhdas, oli hetki aikaa istua piharappusilla. Hoitoon tullut Maastonakki nukkui Rouva Kuulasen sylissä. Pikku J sekä Pikku E leikkivät autoilla. Vuorotellen lähtivät keikalle, vuorotellen tulivat takaisin. Pihapuskan takaa kuului ajoittain laulua ja heti sen perään  Kiitoooss .. Kiitoooss. Yleisölle piti kumartaa.
Oli haikeaa kun loma loppui. Hieno kesäilta kompensoi hieman sitä haikeuden tunnetta minkä kaikki ihana jätti jälkeensä.
Seuraavia seikkailuja odotellessa kotona riittää aina siivottavaa.
Pullantuoksuiseen kotiin on aina mukava tulla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti