torstai 23. helmikuuta 2012

Viikon treeniliike: Ryhdin hallintaa vol. 2

Erilaiset pitoharjoitteet parantavat vartalon hallintaa. Rangan alueen ongelmia voi torjua parantamalla niin yläselän kuin lantion kontrollia.

Tärkeää on tehdä liikkeet rauhallisesti ja huolellisesti. Alaselässä tulee olla loiva notko, vatsalihaksissa kevyt pito eikä lantio saa pettää mihinkään suuntaan.

Tähti.

Lähde hyvästä perus-asennosta, kuula / kevyt paino ylöspäin rinnan tasolla. Kallista vartaloa blokkina suoraan sivulle, loitonna samalla toista jalkaa ja punnerra paino ylös kohti kattoa. Älä päästä lantiota kallistumaan, pidä tiukka keskivartalo. Toista molemmille puolille.

Erilaiset lattialla tehtävät pitoharjoitukset lisäävät valmiuksia tehdä toiminnallisia liikkeitä pystyasennossa. Liikkeitä voi tehdä muutamia kerrallaan mieluummin useita kertoja viikossa kuin nykäistä kolmen tunnin treenin kerralla.
Vartalonkierrot.

Nojaa keyesti taakse ja nosta kädet rinnalle. Pidä selkä suorana, hyvä pito vatsassa. Kierrä ylävartaloa rauhallisesti puolelta toiselle. Hartiat alhaalla. Muista hengittää tasaisesti koko ajan.


Ristinosto

Asetu hyvään etunojaan kämmenet ja varpaat maassa. Nosta ja loitonna vastakkaista kättä ja jalkaa hitaasti ja rauhallisesti selän tasolle. Tee molemmille puolille. Liikkeen voi suorittaa myös polvet maassa. Tärkeää on pitää vakaa keskivartalo, lantiota ei saa päästää kiertymään auki. 


Selän hallintaa lattialla

Käy päinmakuulle. Nosta rintakehä irti maasta, pidä katse maassa ja niska pitkänä. Hartiat rentoina omilla paikoillaan. Lähde kiertämään ylävartaloa hitaasti puolelta toiselle. Voit laskea rinnan maahan aina keskellä. Liikkeen tehostamiseksi voit kiertää kättä mukana tai tehdä vaikkapa rintauinti-liikettä.

Kiitos Mikko "Pirhosen Poika" Pirhoselle raamikkaasta kuvausavusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti