lauantai 18. helmikuuta 2012

Sohvalta se äitikin puolikkaalle ponnistaa

Rouva Kuulanen istuu yöpaita yllään sohvalla ja katsoo lastenohjelmia. Nykyään hänen jokainen iltansa päättyy lastenohjelmiin, jokainen aamu alkaa niillä.

Rouva Kuulanen on hyvin perillä siitä, mitä tapahtuu Hessu Kissalalle tai Anniina Balleriinalle. Mitä herkkuja Riku ja Rami kokkaavat keittiössään tai kuinka  kuuttikaksosten uimaharjoitukset sujuvat.

Rouva Kuulasesta on tavattoman rentouttavaa istua lastensa kanssa sohvalle ja antautua lastenohjelmien vietäväksi. Hän on myös tarkka siitä, mitä lapset saavat katsoa. Ei liian jännittävää eikä tyhmiä ilkeyksiä. Jos hän itse ahdistuu, ei ohjelma voi lapsillekaan tehdä hyvää.

Rouva Kuulasen omiin parhaisiin lapsuusmuistoihin kuuluvat hetket, jolloin koko perhe on sulloutunut sohville samojen vilttien alle televisiota katsomaan. Perjantai-illan jäätelö kuului asiaan, kylmät varpaat äidin pepun alla.

Rouva Kuulanen ja Herra E kävivät vastikään katsomassa The Descendents –elokuvan. Elokuvan loppuessa George Clooney istui lastensa kanssa jäätelökulhot käsissä saman viltin alla televisiota katsomassa.

Jotain maagista siinä on. Pienten vartaloiden lämpö, jalkojen paino omia vasten. Hetki ilman riitoja, ilman ajatuksia. Irti arjesta. Kaikki samassa kasassa, omien ajatustensa kanssa.

Ohjelmat katsottuaan onkin helppo hypätä ylös, kiskoa treenivaatteet niskaansa ja lähteä salille. Toukokuun Hesinki City Run lähestyy kovaa vauhtia, on korkea aika polkaista juoksutreenit käyntiin.


                       
Rouva Kuulasen ensimmäinen puolimaraton lähestyy kovaa vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti