sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kersantti Kuulanen


Kersantti Kuulasella on kilometrisaappaat ja kilometrin pituiset sääret ja hiukset jotka kasvavat kilometritolkulla.

Kersantti Kuulanen kyykkää salilla, tangon paino saa reidet räjähtämään. Vasta kun Kersantti Kuulasen pakarat soivat, hartiat valittavat tuskissaan – siinä vaiheessa Kersantti on valmis lopettamaan.

Kersantti Kuulanen, puolustusvoimiin kutsuttuna, pitää armeijan tyypit kurissa ja nuhteessa. Huutaa pihalla suureen ääneen auringon paahteessa. Se on ääni joka saa kuulat lentämään. Ääni joka saa nivelet liikkumaan. Kersantti Kuulasen sana on laki eikä sitä kukaan uskalla kyseenalaistaa.

Kersantti Kuulanen pitää luentoa auditoriossa, heittää omaa showtaan. Korottaa ääntään, välillä kuiskaa. Lyö käsiä yhteen ja hyppyyttää. Shown päälle kumartaa aplodeille, sitten ottaa pitkät sääret alleen.

Seuraavassa paikassa, ihmiset matoilla, kiemurtelevat naurusta. Kersantti Kuulanen kertoo vitsejä, juoksee huoneessa. Kilometrisaappaat tömisten, hiukset metrejä venyen.

Kersantti Kuulasen punainen Ferrari kiitää motaria renkaat täristen. Hiukset hulmuten tuulen pyörteissä, musiikki huutaa Ferrarin niellessä kilometrejä. Kersantti Kuulasella on eväitä. Kersantti näpyttää puhelinta. Kersantti pysähtyy tankkaamaan, ajaa lujaa ja ohittaa.

Viimein Kersantti Kuulanen saapuu ainoaan paikkaan, jossa hänen vauhtinsa pysähtyy. Moottori sammuu, sen ääni vaimenee. Hiljaisuus laskeutuu.

Siellä Kersantti ei ole Kersantti, hänen sanansa ei ole laki, eikä kukaan tee niin kuin hän sanoo tai haluaa. Siellä juodaan kahvia tuntitolkulla pihakiikussa kilometrin pituiset villasukat jalassa. Joka välissä käydään saunassa ja aamupalaksi syödään jäätelöä. Siellä tanssitaan keittiössä paistinlastat käsissä ja nauretaan ja nauretaan ja nauretaan.

Siellä on äiti ja isä ja siskot. Lapsia ja koiria kilometreittäin.

Kilometrit on muistettava nollata – aina aika ajoittain.


Kersantti & Vanha Uskollinen kävelylle lähdössä.
 Joka päivä ei voi olla salitreenipäivä, eikä aina kulkea yhtä lujaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti