tiistai 14. toukokuuta 2013

Istuminen tappaa – eikä liikunta yksin pelasta


Rouva Kuulanen istui ja mietti. Hetken mietittyään nousi seisomaan, työnsi purkan suuhunsa. Jatkoi mietiskelyään. Ajatus kulki heti kirkkaammin.
Kun lihaksia ei käytetä, ne eivät tarvitse energiaa.Olemme ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa ruokaa on yllin kyllin ja koneet hoitavat liikkumisen.Maailmassa on ensimmäistä kertaa enemmän ylipainoisia kuin nälkää näkeviä ihmisiä.
Vuosikymmenen loppuun mennessä 50 % lapsista on ylipainoisia.Löytyykö vastaus superdieeteistä tai fitness –lehtien sivuilta?


”Polta 300 kaloria kymmenessä minuutissa!!”


Kuntokeskustoiminta kasvaa kasvamistaan.
Dieettiruokien myynti on jatkuvassa nousussa.

Miksi lihavuustilastot sitten kasvavat kasvamistaan?Lihominen on kehon luonnollinen reaktio ympäristön muutokseen.

Suomessa neljä viidestä tekee istumatyötä.Mitä käyttämättömän lihaksen sisällä tapahtuu? – EI MITÄÄN!

Kun lihakset eivät käytä ravintoaineita, aineenvaihdunta sekoittuu. Insuliinin teho huononee ja solujen normaali toiminta häiriintyy. Tuloksena II -tyypin diabetes.Vuonna 2011 suomalaiset katsoivat televisiota keskimäärin 178min/vrk.Arkiaktiivisuus ratkaisee päivittäisen energiankulutuksesi – pystyyn nouseminen poistaa istumisen haitat.

Kun nouset tuolista ylös, pistät purkan suuhusi ja alat heiluttaa jalkojasi, kaksinkertaistuu energiankulutuksesi istumiseen verrattuna.Geenimme on luotu energian säästämiseen – nykyään liikunta on valinta.Nyky-yhteiskunta on rakennettu istualtaan elettäväksi.Ei ole väliä, pitääkö tankoa nostaa 10 vai 15 kertaa kun suuri osa väestöstä ei edes harkitse menevänsä salille.Miten yhdistää kehon normaali toiminta ja nyky-yhteiskunta?Arkiliikunnan nerokkuus piilee sen yksinkertaisuudessa, sopivuudessa ja saavutettavuudessa. Kotona, toimistossa ja maailmalla.

Luomuliikunta kunniaan!Rouva Kuulasen kollega Pessi uuden kirjansa kanssa. Rouva Kuulanen sai luvan käyttää lähteenä Pessin loistavaa materiaalia tohtoriväitöskirjan takana. 
Rouva Kuulanen suosittelee!!

(Lähde: Arto Pesolan luentomateriaali "Luomuliikunnan vallankumous")


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti