maanantai 5. maaliskuuta 2012

-10kg rasvaa = iso kasa lihasta

”Me tultiin taas tanssimaan kuulien kanssa” eräs Rouva Kuulasen asiakkaista naurahti jumppasalin ovella. Rouva Kuulanen keräsi kahvakuulatunnille tulevien naisten ilmoittautumislappuja käsiinsä ja toivotti jengiä tervetulleeksi.

Rouva Kuulasta nauratti itseäänkin. ”Aika osuvasti sanottu – taidetaankin taas vähän tanssahdella tänään” hän vastasi naiselle. Kuulajumppa oli sanana saanut uuden merkityksen. Viime aikoina kuulien kanssa oli astahdeltu ajoittain hengästyttäviäkin kuvioita ja kieputuksia. Naisia tuli ovista ja ikkunoista. Tasapaino ja koordinaatio kohisi korvissa, hiki kasteli paidan selkiä.

Naisten kerätessä kuulia kasaan ja asettautuessa paikoilleen Rouva Kuulasen katse osui toisella rivillä seisovaan tuttuun hahmoon. ”Oletko ostanut uuden jumppatopin!?” Rouva Kuulanen huudahti naiselle. Naisen ilme kirkastui ”No olen ..” hän astui lähemmäs. ”Kävin kuntokatsastuksessa ja niiden tulosten kunniaksi kävin ostamassa itselleni uudet treenivaatteet. Vuodessa olen tiputtanut kymmenen kiloa rasvaa ja saanut sen tilalle lihasta.”

Rouva Kuulanen katsoi naista. Vuodessa oli tosiaan tapahtunut iso muutos. Hiukset olivat saaneet uuden tyttömäisen ilmeen. Olemus oli hoikistunut ja ryhti oiennut. Poissa olivat isot t-paidat ja löysät verkkarit. Uusi toppi oli musta ja tiukka, trikoot istuivat hyvin.

”Iso kiitos tästä kuuluu myös sinulle.” nainen jatkoi. Rouva Kuulanen hymyili. Kiitos lämmitti sydäntä. Mikään ei tuntunut paremmalta kuin nähdä muutos edessään. Miten voimaannuttavaa olikaan huomata, että joskus kykeni olemaan jollekulle oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Tämä ymmärrys sai mielen nöyräksi.

Nainen asteli takaisin paikoilleen, tunti alkoi.
Uusi musta toppi kastui pian hiestä. Täytti tehtävänsä hienosti. Näytti aina vain paremmalta.                           Rouva Kuulanen tanssii kuulien kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti