maanantai 12. joulukuuta 2011

Hermostunut hilleri

Tänään oli se päivä kun Rouva Kuulanen joutui nöyrtymään. Hän kävi lääkärissä ja lääkäri määräsi hänelle lomaa. Sairauslomaa.
Rouva Kuulasen fasetit huutavat edelleen falsetissa. Vasen puoli kanittaa lavan takaa ja niskasta. Rouva Kuulanen oppii ihan uudenlaisia robotti-liikkeitä kulkiessaan.
Rouva Kuulasen selässä nikamarakenteet ovat menettäneet normaalia elastisuuttaan. Selkänikamien välissä olevat pienet nivelet eivät liiku eivätkä jousta tarpeeksi. Niveliä suojaavat nivelkapselit seisovat jäykkinä asennossaan. Näitä tiloja kutsutaan fasettilukoiksi. Tällä hetkellä Rouva Kuulanen tuntee sen rintarangassaan.
Rouva Kuulanen tuntee olevansa jäykkä kuin hiilihanko. Hermostunut hilleri. Äkilliset liikkeet tekevät kipeää eikä nukkumisesta tahdo tulla mitään.
Pahimmillaan oireet voisivat salvata Rouva Kuulasen hengen ja hänen rintansa pakahtuisi. Ei tukahdutetuista tunteista vaan säteilevästä kivusta. Sen tilan Rouva Kuulanen on kokenut kerran elämässään, eikä hän toivo sille toisintoa.
Rouva Kuulanen aloitti burana-kuurin jo viime viikolla. Viikon setti tulehduskipulääkettä tasaa tuskaa ja laannuttaa tulehdustilaa. Hän tekee kevyttä kotijumppaa palauttaakseen nikamien elastisuutta ja huomenna hän menee jälleen osteopaatille. Kylmägeeliä kuluu purkkitolkulla. Valkoisen puseron selkämys hohtaa sinisenä.
Rouva Kuulasella on aikaa tehdä itselleen kuntoutus-ohjelmaa. Functional training –koulutuksessa hän on oppinut paljon lihasten oikeasta aktivoitumisjärjestyksestä ja matalan kynnyksen harjoitteista. Hän on alkanut ymmärtää omaa kehoaan paremmin ja seuraavaksi hän aikoo opetella toimimaan sen mukaan.
Rouva Kuulasella alkaa olla tarpeeksi resursseja joita hän tarvitsee itselleen tärkeiden muutosten tekemiseen.
Kerran eräs loistava kouluttaja opetti Rouva Kuulaselle: ”Jos se, mitä teet, ei toimi, tee jotain muuta. Olet sitä mitä ajattelet – ennemmin tai myöhemmin.”


Pää kääntyy oikealle, ehkä jonain päivänä vielä myös vasemmalle!

2 kommenttia:

  1. Kovasti paranemisia Rouva Kuulaselle.. :)

    VastaaPoista
  2. Parane kaikessa rauhassa k o k o n a a n kuntoon, niin pääsemme taas innostaville tunneillesi!

    VastaaPoista