lauantai 27. huhtikuuta 2013

PELASTUSMaailma oli kaaoksessa.

Roskaruokaa, rikkinäisiä pulloja, kalman värisiä ihmisiä.

Kaikki vihreä oli kadonnut, linnut eivät enää laulaneet. Kaikki maailman lenkkipolut ammottivat tyhjyyttään. Metsät seisoivat tuulettomassa ilmassa harmaina ja ilottomina.

Ihmiset eivät enää hymyilleet toisilleen. Jokainen suoritti omaa elämäänsä. Kahvia kului, sokeria tonnikaupalla. Ihmiset eivät kosketelleet toisiaan, julkinen liikenne oli lakannut.

Ovelta ovelle, hissillä perille. Uni oli huonoa, tietokoneet välkkyivät pitkälle yöhön.

Hikinen Pullero seisoi kädet puuskassa kaiken tämän edessä pyykkilautavatsa tuulettomassa ilmassa väristen. Nyt tämä sai loppua! Hän oli tehnyt parhaansa, mutta yksin hän ei kyennyt. Yksin hänen Voimansa ei ollut riittävä.

Pullero nosti Kultaisen Palan ilmaan ja puhalsi siihen kaikella jäljellä olevalla Voimallaan. Kultainen säde levisi elottomiin pilviin ja sai ne värähtelemään. Värähtely levisi pitkin taivaankantta, värjäsi pilvet ja sai ne kumisemaan.

Kivien alta, riippumatoista. Kellareista, ullakoilta, perämetsistä. Kohmeisia päitä alkoi nousta, vapisevia käsiä haparoiden. Käännytettyjä Pulleroita, Jumalallisen Ilmestyksen Unohtuneita. Kerivät käärivät itseään pystyyn, ottivat haparoivia askeleita.

Kohosivat joukolla ylöspäin, kohti vaaleanpunaisia pilviä. Kultainen säde värähteli, soi, sai kaikki Taivaan Värit säihkymään. Käännytettyjä Pulleroita oli satoja. Tuhansia. Tuijottivat toisiaan ihmettynein silmin, ojentelivat käsiään.

Hikinen Pullero seisoi kaiken tämän keskellä, kädet kohti taivasta. Käännytetyt Pullerot tiivistyivät hänen ympärilleen, joukosta kohosi hiljainen humina. Humina kohosi ja kohosi, äänen voima sai maan alhaalla murenemaan.

Maa nielaisi kaiken, avautui auki ja vei kaiken mennessään. Pullot ja purkit, kaikki harmaa ja eloton. Ihmiset seisoivat jähmettyineinä. Paljaina. Tuijottivat toisiaan.

Näkivät Ensimmäisen Kerran. Kaiken äänettömän, syvälle sisään suljetun. Kysyivät ja kerrankin kuuntelivat – ottivat pään pois omasta takapuolestaan. 

Maa ympärillä alkoi viheriöidä, linnut virittivät ääniään. 

Polut täyttyivät ihmisistä - 


Käännytetyt Pullerot käsi kädessä Taivaan Pilvien keskellä lauloivat omaa lauluaan.                 Ystäviä voi löytyä yllättävistä paikoista .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti