maanantai 19. elokuuta 2013

Ohjaamistaitoja

Syyskauden jälleen startatessa Rouva Kuulasen rooli ohjaajana korostui jokaisena maanantai-iltana. Iltana, jona hän seisoi monen ihmisen edessä. Ryhmäliikunnan asiantuntijana. Opasti liikkeissä, tsemppasi ja kannusti. Karjui, kuiskasi ja johdatti.

Rouva Kuulanen otti ohjaajan roolin sillä hetkellä, kun hän kurvasi pyörällään Kuntokeskuksen eteen. Siinä hän jo saattoi vaihtaa muutaman sanan tunneille tulevien asiakkaiden kanssa. Vaikka he eivät hänen Omiaan olisi olleetkaan. Katsoi silmiin ja hymyili. Piti ovea auki, jutteli mukavia.

Salin poikki kulkiessaan Rouva Kuulanen tervehti monia. Kaikkia joista näki että sitä halusivat. Tulla tunnistetuiksi. Tulla nähdyiksi.

Hän saattoi käydä laittamassa musiikin soimaan sisäpyöräilysaliin jo kuulatunnin ajaksi – näin kaikki pyöräilemään tulevat saivat fiilistä. Hän jätti sen verran valoa että salissa näki. Musiikin sellaiselle volyymille että kuuli.

Jumppasalissa hän laittoi stereot kohdilleen. Haki kuulan, laittoi maton. Asiakkaat hän otti vastaan ovella. Tervehti, hymyili. Piti huolta että oli vartalo asiakkaisiin päin kääntyneenä ja näki jokaisen sisääntulijan.
Tunnilla hänen haukankatseensa ei jättänyt mitään huomioimatta. Heti alkulämmittelyn aikana hän huomasi, missä kukin tulisi tarvitsemaan apua. Hän näki lihaskireydet, kehonhallinnan haasteet. Hän tiesi, kuka tarvitsisi vaihtoehtoisia liikkeitä ja oli miettinyt ne valmiiksi.

Rouva Kuulanen ohjasi. Rouva Kuulanen korjasi. Rouva Kuulanen kävi kädestä pitäen vääntämässä, kääntämässä, asettamassa ja neuvomassa. Pieniä juttuja, muutamalla sanalla. Kielikuvia, metaforia. Hassuja sanoja ja paljon huumoria.

Perävalot ja stringin narut ja rinnat ja pyllyt ja ankanpyrstöt. Ei sen tarvinnut olla kuolemanvakavaa. Kunhan se sai ihmiset ajattelemaan. Missä piti tuntua, mikä teki töitä. 
Roikkuiko pää, oliko selkä suorana. Tuliko voima jaloista ja pysyikö kyynärnivel pehmeänä.

Ihmiset oli otettava vastaan ihmisinä. Arvokkaina, ihanina yksilöinä, joilla jokaisella oli into liikkua.

Kehonkieli. Katsekontakti. Kehuminen. Motivointi ja Positiivinen korjaaminen.

Tunnin jälkeen tummahiuksinen tyttö tuli englanniksi kiittämään Rouva Kuulasta. Tämä oli ensimmäinen kerta ikinä kun hänen tekniikkaansa oli henkilökohtaisesti tunnilla käyty korjaamassa. Hän tulisi ensi viikolla uudestaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti