lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kaikki millä on väliä

Mitä vanhemmaksi Rouva Kuulanen tulee, sitä enemmän hän huomaa sillä olevan merkitystä. Kenen kanssa tekee. Ei niinkään sillä, mitä tekee ja missä.

Rouva Kuulanen on vuosien varrella oppinut ymmärtämään. Mistä hyvinvointi loppupelissä muodostuu. Ihmisistä, vuorovaikutuksesta. Siitä, että ymmärtää ja tulee ymmärretyksi. Pienistä asioista.

Riittävästä levosta. Pienistä käsistä kaulansa ympärillä. Tahmatassuista eteisen lattialla. Lämpimistä katseista. Ystävien naurusta. Läheisistä kollegoista.

Rouva Kuulanen on huomannut, että ihminen kykenee käsittämättömiin suorituksiin, silloin kun sen tekee mielellään. Epäusko omaan itseen, itseluottamuksen puute ja negatiiviset ajatukset saavat niin helposti pois tolaltaan.

Jokainen tarvitsee omaa aikaa. On turha uskotella itselleen, ettei sitä mistään löytyisi. Sitä ei vain tule ajatelleeksi. Se voi olla pieni hetki aamuruuhkassa. Rupatteluhetki puhelimessa. Kuppi kahvia kuistilla tai kävelymatka bussipysäkille. Hetki, jonka täyttää joka solullaan. Hetki jossa elää mielellään.

Ajoittain on pysähdyttävä kysymään: Kuinka voin ja miten jaksan. Laitettava oma hyvinvointi kaiken muun edelle. Kaiken muun voi elämässään laittaa vaihtoon. Itsensä kanssa on elettävä hamaan loppuun. Miksei elämässä voisi mennä mukavasti? Rouva Kuulanen ei suostu uskomaan kärsimyksen olevan ainoa mitta jolla todellisuutta mitataan.

Kaiken ydin löytyy arjesta. Jotta pysyisimme terveinä. On oltava rakkautta. Luottamusta. Henkistä turvallisuutta. Oikeita ihmisiä.

Siinä kaikki, millä on väliä.Henkinen turvallisuus on myös työhyvinvoinnin ydinasioita. Mitä paremmin yhteistyö toimii ihmisten välillä, sitä paremmin työ tukee hyvinvointia niin kotona kuin työpaikalla.

Ihmisten erilaisuus, erilaiset arvot ja mielipiteet voidaan kääntää hyvällä johtamistaidolla vahvuudeksi. 

1 kommentti: