torstai 9. toukokuuta 2013

Peltileivän Valmistusohje


1 ½ - 2 dl täysjyväriisiä (luomu)
1 – 2 rkl psylliumia
5 – 8 dl  vettä
(purkki rahkaa / kermaviiliä / turkkilaista jogurttia)
maissijauhoa, riisijauhoa, tattaria, hirssiä, mitä vaan haluat käyttää.
Herbamare –yrttisuolaa
iso loraus oliiviöljyä (luomu)
pienempi loraus sesaminsiemenöljyä (luomu)
(siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja marjoja/hedelmiä yms. herkkuja)

(Uuni 225 astetta, paista keskitasolla. Siinä menee uunista ja paistettujen peltien määrästä riippuen 15 - 30min.)

Keitä riisit. Jäähdytä. Nakkaa sekaan vesi, määrä oman maun mukaan. Lisää psylliumit (kaupan maustehyllystä löytyy) ja anna turvota liisteriksi. Todennäköisesti joudut lisäämään vettä, koska laitoit psylliumia aivan liikaa. Sekoita.

Toisen olan takaa jauhoja, toisen takaa öljyä ja suolaa. Tee taikinasta mieleistäsi, Rouva Kuulanen jättää sen aika löysäksi.

Tee pellille taikinakekoja, taputa tasaiseksi jauhoja käyttäen. Rouva Kuulanen ripottelee usein päälle vielä siemeniä (esim. unikko).

Paistele ja maistele J



Leivät maistuvat parhaalta tuoreina. Muutaman päivän vanhoina Rouva Kuulanen paahtaa leivät ja antaa hetken jäähtyä. Nam!

Päälle sipaus kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä, kinkkua/kalaa ja runsaasti vihanneksia. Mitä värikkäämpää sen parempaa :)

Taikinan voi myös kaulita /taputella pellille pizzapohjaksi. Paista ennen täytteiden lisäämistä.

Toimii :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti