sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Olympialaisia ja Lennokkaita Käpyjä

Olympialaiset olivat käynnissä. Rohkea Mies oli virittänyt hauskoja lajeja. Sai heitellä. Sai tähdätä. Lyödä palloa, nauraa ja vitsailla.

Rohkean Miehen rekvisiittaa

 
Renkaan heittoa


Jonossa edetään levyjä pitkin


Tyylinäyte

Joukkueita oli monta ja yhdessä lajissa meni aikaa. Pienet pojat pitkästyivät. Halusivat lähteä laiturille käpyjä heittelemään.
Taskut kerättiin täyteen käpyjä ja juostiin laiturin nokkaan. Aurinko paistoi ja kävyt lensivät kauas. Hiljalleen ne löysivät tiensä laineiden mukana takaisin rantaan. Niitä oli hauska seurata.

Pohja näkyy

Pikku E halusi lähteä keräämään uusia käpyjä. Vaati Rouva Kuulasta mukaansa. Viime hetkellä Rouva Kuulanen vilkaisi taakseen. Tajusi ettei laiturilla ollut yhtään aikuista lapsia vahtimassa. Huusi paikalle Rakkaan Sisarensa.
Rouva Kuulanen ehti muutaman minuutin kumarrella Pikku E:n kanssa mäntyjen juurella kun kuuli Rakkaan Sisaren huutavan nimeään. Pikku J oli tippunut käpyä heittäessään veteen.
Rouva Kuulasen rynnätessä paikalle Pikku J roikkui litimärkänä ja surkean näköisenä  laiturin kyljessä. Rakas Sisar piteli poikaa ja kiljui hävittäneensä molemmat crocsinsa pohjamutaan.

Yksinäinen

Rouva Kuulanen tempaisi Pikku J:n ylös järvestä ja lähti taluttamaan poikaa kädestä vaatteita vaihtamaan. Pikku J ei itkenyt eikä valittanut. Oli hiljaa ja tärisi. Rouva Kuulanen piti äänensä reippaana. Mitäs tässä – kerrankos sitä. Vaihdetaan vaan kuivat vaatteet. Kaikki oli hyvin.
Rakas Sisar tuli hetken päästä perässä. Kuvaili kuinka edelleen näki silmissään Pikku J:n heilahtavan veteen laiturin päästä. Hätääntyneen ilmeen Pikku J:n kasvoilla tämän ponnistellessa pinnan alla.
Rohkean Miehen isoveli hukkui pienenä poikana jokeen kiviä heitellessään. Silloin ei ollut aikuista pelastamassa. Ei ketään auttamassa. Nyt viimeistään Rouva Kuulanen tajusi kuinka helposti kaikki käy. Silmänräpäyksessä.
Onneksi pienet lapset eivät jää liikoja murehtimaan. Käpyjen jälkeen lähdettiin yhdessä soutelemaan. Tultiin olympialaisissa toiseksi. Uitiin ja saunottiin ja uitiin.

Laivan kapteeni


Rakkaan Sisaren crocsien naarauksesta tuli illan ohjelmanumero.


Ensi kesänä lähdetään uudestaan - saunapuut ovat jo tilauksessa!

4 kommenttia:

 1. Hui! Onneksi kuitenkin lopulta kaikki hyvin!

  VastaaPoista
 2. Tultiinko me toiseksi!? Missä mun palkinto!! Reipas Jooa <3 Ei niillä kengillä nyt niin väliä...

  VastaaPoista
 3. Huh! Onneksi ei käynyt kuinkaan ja vahingot rajautuvat kenkiin. Tsiisus!

  VastaaPoista
 4. Elämä on niin pienestä kiinni, tällaisina hetkinä sen tajuaa. Säikähdyksellä onneksi selvittiin eikä poikakaan tuntunut sen pahempia traumoja saaneen. Eipä ollut ensimmäinen kerta kun veteen molskahti. Viisas vanhempi ei koskaan päästä uimataidottomia lapsia veden ääreen yksin - apu on aina lähellä. :)

  Sitkeys palkittiin ja crocsitkin löytyivät :)
  Miina - me syötiin sun palkinto .. So sorry ;)

  VastaaPoista