tiistai 13. syyskuuta 2011

Puolikuolema saksalaisen humpan tahtiin

Rouva Kuulanen seisoi eturivissä. Kerrankin hänellä oli ollut mahdollisuus lähteä toisen ohjaajan tunnille. Hän aikoi ottaa siitä kaiken irti.
Tunti käynnistyi saksalaisella humpalla. Vasen-vasen, oikea-oikea, hyppy, hyppy, humppa, humppa. Rouva Kuulasta hymyilytti. Väkisinkin oli hauskaa. Ohjaaja-Rouva, kuusissakymmenissä oleva rautainen mimmi veti tuntia konkarin ottein.
Ohjaaja-Rouva kehotti alkulämmittelyn jälkeen ottamaan kevyet painot. Tehtäisiin pitkää sarjaa. Rouva Kuulasen jääräpäisyyden tietää – hän otti painavimmat käsipainot mitä isoista tynnyreistä löysi. Tottahan HÄN jaksaisi.
Pitkät sarjat olivat PITKIÄ sarjoja. Käsiä pidettiin ylhäällä. Pidettiin sivulla. Pidettiin edessä. Rouva Kuulanen oppi, kuinka saksalaisen humpan tahtiin onnistuu myös äänetön manailu. Käsiä pumpattiin, veivattiin,  heilutettiin ja taas pumpattiin. Ei antanut sisu periksi hakea pienempiä painoja. Onneksi aina välillä pidettiin muutaman sekunnin taukoja.
Puolikuoleman jälkeen siirryttiin bosulle. Tästä alkoi Rouva Kuulasen totaalikuolema. Hänen paljon polkeneille, ylirasituksen rajoilla käyville lonkankoukistajilleen  e i  tehnyt hyvää nostella jalkoja. Siksakata jalkoja. Pumpata, veivata ja heivata jalkoja. Nyt oli jo pakko välillä laskea jalat alas. Oikoa ja hakata lonkankoukistajia hetki nyrkeillä.
Kellään muulla ei näyttänyt olevan suurempia vaikeuksia selviytyä sarjoista. Rouva Kuulanen katseli heitä peilin kautta kateellisena kuin vihreä porkkana.
Tunnin jälkeen Rouva Kuulanen oli iloinen ja tyytyväinen siihen, että oli taas yhtä kokemusta rikkaampi.
On aivan eri asia ohjata muita ja pitää pieniä breikkejä tunnin aikana kuin keskittyä omaan työhön ja treenata koko siihen käytettävissä oleva aika hyväkseen. Jokaisella ohjaajalla on oma tyylinsä vetää tunteja. Kroppa tottuu samoihin ärsykkeisiin ohjatessa aivan samalla tavalla kuin kuntosalillakin.
Ajoittain tekee jokaiselle hyvää jumpata saksalaisen humpan tahtiin nopeammalla tempolla kuin mihin on tottunut.
Vastedes Rouva Kuulanen aikoo yrittää päästä muiden tunneille mukaan hieman useammin. Kunhan ensin  selviää tämän kerran kuolemasta.

Saksalainen humppa vei voiton jopa tästä :)
Puolensa kummallakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti