lauantai 10. syyskuuta 2011

Functional Training – totuutta kohti

Rouva Kuulanen polki ilta-auringon säteissä kotia kohti..
Tänään hän oli löytänyt punaisen langan, alkanut mielestään ymmärtää palikkatornin perustuksia hieman paremmin.
Fascia-ketjut, kinesioteippaukset ja multifidukset. Asentoa hallitsevat ja liikettä tuottavat lihakset. Alkuliikeradat. Loppuliikeradat. Frontaali-, sagittaali-, horisontaalitasot. Matala kynnys. Korkea kynnys. Kontrollin harjoitteet.  Gymstickit, kuminauhat, istuintyynyt. Kaikki pyörivät iloisessa - nyt jo paremmin jäsentyneessä - sekamelskassa Rouva Kuulasen päässä.

Poikittaisen vatsalihaksen eriytetty aktivoiminen on erittäin haastavaa
- Rouva Kuulanen luuli hanskaavansa mutta ei ihan hanskannutkaan ..

Toiminnallisessa harjoittelussa Rouva Kuulasta kiehtoo sen monipuolisuus. Haastavuus. Luulee hallitsevansa - kunnes joku tulee tökkäämään ja sanoo että metsään menee.
Toiminnallisella harjoittelulla saa lisää virikkeitä, lisää haastetta omaan harjoitteluunsa. Sen avulla voi löytää vaivojensa alkulähteille – yleensä sinne syvään sylinteriin eli asentoa ylläpitäviin lihaksiin.

Tässä tutkitaan, kuinka asento kestää hallussa
- Viikon treeniliikkeessä tästä ensi viikolla enemmän !

Pienestä asentovirheen korjaamisesta voi vuosikausia kestänyt vaiva lähteä  korjaantumaan. Kolmestasadasta viiteensataan oikeaoppista toistoa. Siinä se. Siitä se lähtee. Eikä se vaadi raakaa työtä, lihasvoimaa. Pientä ja keskittynyttä. Hidasta, rauhallista, kevyttä.
Karhu vie askelkyykyn astetta pidemmälle

Sillä pienellä työllä pystyy rakentamaan tekniikkaansa niin, että lajikohtaiset suoritukset paranevat. Kroppa kestää. Selviää arjessa paremmin. Pidempään. Hyppää korkeammalle eikä alas tullessaan kellahda kumoon. Kykenee, jaksaa, toimii paremmin. Kokonaisuutena.

Koutsi-Lasse näyttää mallia ..

Hieman on harjoiteltu :)

Tässä se on. Se mitä Rouva Kuulanen on etsinyt. Se tieto. Tieto-taito. Se, missä hän haluaa kehittyä ja tulla hyväksi.
Pienin askelin. Totuutta kohti.

Kotimatkalla mieli oli kevyt


Aivan mahtavan upea taivas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti