torstai 8. joulukuuta 2011

Rouva Kuulanen lukossa

Rouva Kuulanen puhui puhelimessa, talutti koiraa ja yritti samaan aikaan saada käsineitä käsiinsä. Puhelin lepäsi olkapään ja korvan välillä, kuten useasti ennenkin.
Rouva Kuulanen sai käsineet käsiinsä ja nappasi puhelimen käteensä. Suoristaessaan päätään yläselässä ja niskassa tuntui hassulta. Pää ei enää kääntynyt kunnolla ja lavan takana tuntui pistos. Rouva Kuulanen alkoi aavistella pahinta. Näin oli käynyt ennenkin. Yleensä vaiva oli vähän ylempänä, niskarangan alueella. Tuntemuksen perusteella hän veikkasi rintarangan kolmannen ja neljännen nikamavälin fasettilukkoa.
Rouva Kuulanen huokaisi mielessään. Hän oli suunnitellut lähtevänsä salille. Nyt ei tainnut kannattaa edes yrittää. Aiemmin viikolla alaselkä oli vihoitellut, jo pitkään niskan alueella oli ylätaljaa tehdessä tuntunut hengari. Vanhuus ei todellakaan tullut yksin.
Puoli kahden aikaan Rouva Kuulanen luovutti. Hän laittoi viestiä osteopaatille, jonka vastaanotolla oli käynyt melko säännöllisesti jo kuutisen vuotta. Rouva Kuulanen oli varma, ettei aikaa samalle illalle enää löytynyt mutta kohta puhelin piippasi.
Rouva Kuulasen mahtuisi sisään ylimääräisenä viimeisen sovitun asiakkaan jälkeen. Presidentti ei olisi enää saanut enää aikaa, mutta koska oli kyse Rouva Kuulasesta, kaikki järjestyi.
Osteopaatti sai niskan auki. Hän sai alaselän auki. Rintaranka istui niin tiukassa että se jäi aukaisematta. Seuraava hoitokerta olisi alkuviikosta. Vaiva oli juuri siellä missä Rouva Kuulanen oli sen epäillytkin olevan.
Kotihoidoksi Rouva Kuulanen sai jumppaohjeita ja käskyn opetella käyttämään tasapainolautaa useammin. Nilkkojen asennosta kuulemma näkyi että Rouva Kuulanen treenaa paljon alakroppaa. Heikko kohta löytyi keskivartalon syvistä lihaksista.
Nöyränä tyttönä Rouva Kuulanen polki pyöräänsä kotia kohti. Kylmägeeliä, buranaa ja kevyitä kiertoja. Siinä illalle ohjelmaa.
Perjantaina ja lauantaina olisi ohjelmassa Functional Training-koulutusta – Rouva Kuulanen seisoisi nurkassa tasapainolaudalla ja tekisi vihdoin sen mitä oli jo pitkään pitänyt. Hidastaisi tahtia.

                                          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti