sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Pohjois-Haba

Pohjois-Haba on paikka missä ajetaan vain uusilla junilla.
Pohjois-Habassa jokaisella matkustajalla on ikkunapaikka. Siellä sataa aina lunta eikä koskaan vettä, sähköjohdoilla saa leikkiä ja valot ovat välkkyvän kauniita. Tunnista toiseen. Päivästä toiseen. Vuosi vuoden perään. Kaikissa sateenkaaren väreissä.
Pohjois-Habassa kaikki miehet ovat isejä. Kaikki naiset äitejä, mummoja tai ehkä tyrannosauruksia. Sanomattakin on selvää että kaikki lapset saavat aina tehdä niin kuin haluavat. Pohjois-Habassa jokaisella on musta veturi, Jasu Juntti ja kauko-ohjattava lentokone. Puuro maistuu karkilta ja suolakeksit ovat sinisiä meduusoja.
Pohjois-Habassa saa jokainen seistä  sisaruslaudalla. Siellä jokainen päivä on hoplop-päivä eikä isi ole koskaan väsynyt. Pohjois-Habassa äiti istuu aamusta iltaan lattialla ja leikkii autoilla. Taittelee paperista lennokkeja ja pinoaa palikoista torneja.
Pohjois-Habassa pääsee äidin kanssa salille. Laitteissa saa roikkua ja heitellä kahvakuulilla pikkuveljiä. Iseillä on isot punaiset kännykät ja niillä saa soitella palomiehille. Kaikki miehet kantavat kitaralaukkuja ja menevät Matti-Eskon kanssa keikalle. Kukaan ei koskaan myöhästy uudesta junasta ja aina on tilaa vielä yhdelle.
Pohjois-Habassa joulukalenterit on valettu suklaasta. Punainen mehu muuttuu lasten viiniksi ja sitä juodaan isoista kristallilaseista. Vesilätäköissä saa juosta ilman kumisaappaita eikä hiuksia tarvitse koskaan harjata.
Pohjois-Habassa äideillä on isot hauikset eikä koskaan piilolinssejä. Jokainen aamu alkaa isolla hymyllä. Jokainen ilta päättyy äidin kainaloon. Siinä välissä syödään tuhat kiloa nakkeja ja liimataan vessan seiniin jättikokoisia Batman-tarroja eikä koskaan nukuta päiväunia ja aina on jälkkäriksi jäätelöä mascarpone-vaahdolla.

Pohjois-Habassa jouluvalo on punainen ..

Lapset saavat jumpata jumppapallolla
- eikä äiti putoa koskaan kyydistä ..

.. Äidiltä saa paljon pusuja
ja äidin hauikset jaksavat mitä vaan kuormia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti