keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Viikon treeni: Elvyttävä niska-hartiajumppa vol. 2


Rouva Kuulasella on ollut kamalasti töitä. Kaikki on jäänyt, treenatakaan ei ole oikein ehtinyt. Mutta tämän – tämän hän halusi laittaa ja tehdä ja saada jatko-osan edelliselle jumpalle.


Ja kyllä se kiirekin tästä taas hellittää.


Seiso pienessä haara-asennossa. Pidä polvet pehmeänä. Pyöritä vuorokättä laajassa kaaressa ympäri, käännä katsetta mukana.


Laske kädet vaakatasoon, kämmenet ylöspäin. Kierrä vartaloa puolelta toiselle - huomioi kantapään nousu liikkeessä mukana. 


Kiinnitä vastuskuminauha (Rouva Kuulasella on kaksi 120cm pituista nauhaa solmulla yhdessä, kiitos Joogamiehen solmuntekemistaitojen) vaakatasoon. Laske toinen käsi pitkäksi ja vedä toista koukkuun kylkeä myöten. Voit kiertää taas katsetta mukana ja ottaa keskivartalosta pienen kierron. 


Kiinnitä kuminauha ylemmäs (oven karmiin tai tankoon ym.) ja asetu etukenoon. Selän on pysyttävä suorana (= hallittu notko). Vedä joko vuorokäsin tai molemmilla käsillä yhtäaikaa kuminauhaa alas kylkien viereen. Voit loppuvaiheessa vetää lapoja yhteen. Pidä hartiat rentoina ja kädet suorina koko matkan ajan. Kyynärpäät pehmeinä, vältä yliojennusta.


Kiepahda ympäri niin, että kuminauha tulee selän takaa kainaloiden alta. Avaa käsiä hallitusti niin, että tunnet kevyen venytyksen kainaloiden sivussa. Pidä kyyneäpäät hieman koukussa. Tuo kädet yhteen rinnan eteen. Pidä niska pitkänä.


Asetu jumppapallolle päinmakuulle. Tue jalat seinää vasten ja nosta polvet ilmaan. Kun pidät jalat pienessä haara-asennossa, on asentosi tukeva. Tue kädet joko lattiaa tai palloa vasten. Nosta vuorokättä ylös kattoa kohti, katse seuraa mukana. Vaihda kättä aina alhaalla. Hengitä sisään kun ojennat ylös, puhalla ulos kun selkä pyöristyy. Voit viedä ojennusta niin pitkälle takaviistoon kuin hyvältä tuntuu.


Voit myös avata käsiä sivulle. Pidä kyynärpää taas hieman koukussa.

Lopuksi voit rentoutua pallon päällä ja pyöristää selän aivan pyöreäksi pallon pintaa vasten, mikäli se hyvältä tuntuu. Keinutella siinä rauhallisesti edestakaisin.

Voit tehdä liikkeitä 1-3 x 20-30 toistoa tai sen verran kuin hyvältä tuntuu ja aikataulu sallii. Muista rauhallinen ja tasainen hengitys ja tee liikkeet rennosti ja turhia jännittämättä. Mikäli liikkeiden jälkeen niska-hartia -seutu tuntuu jumittavan, keskity seuraavalla kerralla vielä enemmän hartioiden rentouttamiseen liikkeiden aikana. 

Rouva Kuulanen käytti kaikkein kevyintä vastuskuminauhaa ja sekin oli vallan riittävästi.

Kiitos Joogamiehelle kuvausteknisestä avusta ja treeniseurasta muutenkin =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti